Æblekage med crumble på en sensommer dag

æblekageDet er næsten et helt år siden jeg sidst har bagt en æblekage, men i går skulle det være. Der kom gæster og hvad passer så bedre end æblekage til eftermiddagshygge på en næsten sommerdag i slut september?

Jeg  har skåret ned på sukkermængden i crumblen, man kan give den lidt grill, hvis den ikke er brun nok på overfladen.

Ingredienser til æblekage m. crumble:

Crumble:

125 g smør, 2 dl hvedemel, 1 dl sukker

Fyld:

3/4 kg æbler skrællede og i skiver

1/2 tsk kanel

1/2 dl sukker

1 dl rosiner

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 180 graderæblekage

Skær smørret i små terninger og smuldr det med melet til en dej, hæld derefter sukker i og bland godt.

Ordn æblerne, læg dem i en smurt tærteform, bland sukker og kanel, drys over og hæld rosinerne på.

Læg dejen i et tyndt lag udover æblerne som et låg. Er dejen blevet for blød, så den brækker, kan du dyppe fingrene i koldt vand, det gør det nemmere at forme dejen.

Bages ca. 45 min i midten af oven eller til den er gyldenbrun.æblekage

Server med pisket flødeskum og stødt vanilje,og måske lidt friske bær, jeg plukkede de sidste brombær og lagde på.

Selvfølgelig kan cremefraiche eller 10% yoghurt erstatte flødeskummet.

Du kan også erstatte halvdelen af melet med mandelmel.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem