Æblerodguf fremstillet af havens frugter

æblerodguf

Æbler fra Alfiens have

Alfiens æblerodguf er første opskrift, en klassiker i Alfieboet, som samtidig er nem at lave og smager godt, både varmt og koldt, til kød eller som tilbehør til vegetariske og veganske retter. Endelig også en fin opskrift til at få ryddet op i grøntsagsskuffens måske lidt slatne beboere.

Er du, som jeg, ikke meget for selleri, vil du blive overrasket over, hvor godt selleri smager sammen med æble.

Grundopskrift kommer her og som altid ved Alfiens opskrifter er variationsmulighederne uendelige.

Ingredienser til æblerodguf:

2 kg æbler

4 små løg eller to store

æblerodguf1 lille selleri eller 1/2 stor

20 – 30 ml olivenolie

Agavesirup eller sukker, ca 25 – 30 gram, kan undlades og især sidst på sæsonen.

Lidt salt

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader

Vask æblerne, fjern kernehuset og skær i både.

Pil løgene og skær dem i tynde ringe

æblerodgufVask og skræl sellerien og skær den i tern

Læg alt i et ildfast fad og bland godt. Hæld olivenolien over, sprinkel med agavesirup og drys lidt salt udover og læg stanniol henover.

Bages i ovnen ca. fem kvarter.

Variationer til æblerodguf:

Erstat sellerien og/eller tilføj nogle af de andre ingredienser til retten.

Porrer i ringe, også toppen

Pastinak, persillerod eller squash i tern/mønter

Røde eller gule peberfrugter i ringe

Græskar i tern, fennikel i skiver

Kogte bønner

Listen er uendelig.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem