DIY: Babyundertrøje i uld med vintage knapper

Jeg så denne her søde strikkede babyundertrøje, da jeg var på Ærø i sommeren 2016. Den kunne jeg ikke stå for, selv om der ikke er børnebørn i farvandet.

Babyundertrøje i uldUldundertrøjen er strikket ud fra en opskrift fra ugebladet Hendes verden fra 2008, og er hvad jeg vil betegne som old school, og efter hvad jeg ser i strikkebutikkerne er det meget hot for tiden. Se link underneden for opskrift.

Babyundertrøje: Garn og størrelser

Opskriften går fra størrelse 3 mdr. til 24 mdr. Jeg har anvendt Geilsk uld, det er ikke hvad der angives i opskriften, men jeg kan ikke selv lide noget med kunststof i som polyamid, og slet ikke tæt ind på kroppen. Der kan sikkert anvendes bomuldsgarn også til opskriften, det har jeg dog ikke prøvet.

Undertrøjen jeg har strikket er i str. 3 mdr. og der var Babyundertrøjelige præcis ikke nok til to undertrøjer i den størrelse, jeg manglede to gram, så jeg måtte købe et nøgle til. Det har taget sin tid at få købt garnet og dernæst taget tid at få den strikket færdig, men nu er de begge klar.

Vintage knapper

I den ene er der tre knapper isat og i den anden kun to. Jeg har sat vintage glasknapper i for et maksimalt “old school look.

Da jeg ikke havde en baby til rådighed, blev det elefanten Elliot som måtte agere model.

BabyundertrøjeBabyundertrøje

Uldundertrøje fra Hendes verden

 

 

 

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem