Hvad spiser Alfien og hvorfor?

Hvad spiser Alfien? Det bliver jeg tit spurgt om, blandt veninder var der en overgang ved sammenkomster en tendens til at høre, hvad mit seneste påhit var ud i det kulinariske, ren party piece. Der blev fneset og grinet og kommentarer, som hvad siger din mand, og hvordan kan I nå det om morgenen? Over til det kunne jeg i hvert fald ikke få ned og så videre derud af.

Hvad der måske havde været nok så relevant at spørge om er, hvorfor spise sådan? Den forklaring får du lige her.

Følsomt blodsukker

Jeg har et følsomt blodsukker, og det er alfa og omega at få det under kontrol og holde det stabilt. Og det hedder nok protein og fedt, og af den ordentlige slags. Personligt er jeg mere til grøntsager end til kød, jeg finder bare grøntsager mere interessante, men det er ikke godt nok for mit blodsukker. Lægen sagde adspurgt, at det kommer jeg til at acceptere, det kan man ikke gøre noget ved, men det kan man altså, for nu er det næsten normalt. Jeg går ikke så ofte fra at være mæt til hundesulten i løbet af 10 sekunder, faktisk er det rigtigt længe siden, jeg har været udsat for det.

Dem der har et følsomt blodsukker ved hvad der sker, når man oplever sådan et blodsukkerfald, man bliver fysisk dårlig, svimmel og utilpas. Her er det værste, man kan gøre selvfølgelig at snuppe en halv liter cola, chokolade eller andet sødt. Der skal ordentlig mad til.

Typisk morgenmad i Alfieboet:

Solskinssalat af friskrevne æbler, rødbeder og gulerødder, med mandel/nøddesmør på. Se mere under solskins salat.

Solskinssalat

Æg som oftest røræg, men også hårdkogt eller spejlæg

Hvid eller grøn the samt kogt lunkent eller varmt vand, det kaldes også for sølvthe. Jeg drikker det dagen lang, ifølge ayurveda er det en af de nemmeste måder at detoxe kroppen på.  Når du først har vænnet dig til at drikke lunkent/varmt kan du ikke mere lide at hælde iskolde drikke ned i maven. Det er for øvrigt ret energiforbrugende for kroppen at skulle varme en halv liter koldt vand eller mere op til 37 grader. Det er energi, der kunne have være brugt mere nyttigt i kroppen.

Bønnedip, hvis der er noget tilovers fra dagen før, spiser jeg også det om morgenen. Det er godt som en form for dressing til salaten.

Rugknækbrød med mandel eller nøddesmør og hjemmelavet syltetøj

Variationerne:

Omelet med løg og kartoffel

Parmaskinke med og uden melon

Lidt koldt kød fra dagen før – kylling, bøf etc.

Frokost

Solskins salat fra om morgenenFølsomt blodsukker

Protein: Hårdkogt æg, en rest koldt kød og/eller bønner

Agurk, tomat, avocado, peberfrugt

Dadler

Olivenolie

Aftensmad

Her spiser jeg efter egne begreber helt normalt varm mad. Pasta får vi dog mere end sjældent, der er år siden jeg har spist det. Men ellers er det kylling i ovn med ris, grøntsagssupper, fisk i ovn, en bøf i ny og næ etc. Og altid med masser af grøntsager til i alle mulige afskygninger, såsom tomat og agurksalat, slaw, grøn salat, rodguf osv.

Hvis du vil læse mere om Alfiens spisevaner, herunder hvorfor der ikke indtages så mange mælkeprodukter i Alfieboet og hvad det har at gøre med en mommy tummy, så er det her:Hjælp din mave til at få det bedre

Gem

Gem

Gem

Gem