Mormorvanter – strikkede fingervanter af uld med mønster

Alfien og de strikkede fingervanter

Alfien har normalt bare købt strikkede fingervanter på den lokale Strikkede fingervanterkirkebazar op til jul. Men de sidste par gange har der ikke rigtigt været nogle vanter. I følge folk som ved noget om det at blive ældre, kan det ske, at man simpelthen ikke længere kan lave håndarbejde mere og slet ikke i den kvalitet,  man kunne før. Alfien kastede sig derfor over hjemmestrikkede fingervanter af den fine slags. Det som man ikke kan købe for penge, fordi det tager lang tid at strikke. Opskrifterne på fingervanterne er udførlig og med billeder, således at også mindre rutinerede strikkere kan være med og koster DKK 29. Du kan se nogle af de forskellige mønstre her: Strikkede fingervanter 1 og Strikkede fingervanter 2

Fingervanter og garn

Alfien har strikket tre par fingervanter, alle i Drops alpaca og alle i samme mønster, mormormønster. Valget faldt i første omgang på Drops, fordi farverne var fine, garnet var lækkert og, syntes Alfien, billigt ca. DKK 32 for et nøgle med 50 gram.

Til fint brug

Du skal dog være opmærksom på, at fingervanter i tynd uld Strikkede fingervantermest er til fint brug, de holder ikke længe, hvis du cykler med dem til hverdag. Derfor skiftede Alfien garntype for at få noget mere slidstærkt, og har strikket et par fingervanter i Filcolana, arwetta, classic, 80% superwash merino wool, 20 % nylon til ca. DKK 35 for et nøgle med 50 gram. Den kunne godt gå hen og blive et favoritgarn til vantestrikning også fordi mønstret står skarpere, når garnet ikke er loddent. Trods alt tager det noget tid at strikke par vanter, så de må gerne holde et godt stykke tid.

Som ved Drops er der superlækre farver og et stort udvalg, se link underneden.

Farvekort til Arwetta

Ellers er der CaMaRosa, Sandness og Twinni fra Isager, Strikkede fingervantersom også kunne være gode bud på tyndt uldgarn til fingervanter. Er du til mere slidstærkt, med nylon etc, så kig efter sokkegarn. Der kommer i øvrigt flere opskrifter på fingervanter med gamle mønstre i den nærmeste tid, har Alfien tænkt sig. Strikkede fingervanter 2

Nedenunder er et link til en blog om strik, PaaPinden, som blandt meget andet godt har en meget udførlig strikkeordbog med forkortelser på hhv. dansk og engelsk. Se link.

Strikkeordbog dansk og engelsk

Glæden ved at give et par strikkede fingervanter

Er du istand til at strikke, kan du ligeledes glæde en veninde eller et andetStrikkede fingervanter væsen med en unik gave, som ikke bare kan købes et hvilket som helst sted. Det er ligeledes fortsat in at være unik i 2017, også på gavefronten, så dejligt at være på mode igen, med en så gammeldags syssel som at strikke.

Er du interesseret i at købe en opskrift? Så skriv en mail til alfienatvintagealfien.dk eller i kommentarfeltet, så vender Alfien fluks tilbage.

 

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem