Opskrift på karklud af bomuld

En nyttig ting er at strikke en karklud

Varmt er det i det ganske land og i Alfieboet er der også ret så varmt. Tiden går derfor med at sidde på terrassen og foretage sig nyttige ting. En af de ting som er nyttige, i fald i Alfiens optik, er at nedbringe mængden af garnrester. En anden nyttig ting er at fremstille hjemmelavet hyldeblomstsaft og citronsyltetøj og igen i år er det lykkedes at få lavet lidt hyldedrik. Se her for opskrift:Hjemmelavet hyldeblomstsaft og syltetøjKarklud

Så tiden er gået med at strikke mere end flittigt, mener husfotografen, hvilket Alfien overraskende nok slet ikke er enig i.

Det seneste jeg har gang i på restefronten er karklude strikket i bomuldsgarn. Jeg har en ret så anseelig mængde af bomuldsgarn som blev til overs, efter de strikkede bøjlebetræk: Bøjlebetræk

I maj, hvor det også var varmt, strikkede jeg blomster af resteuldgarn til at sætte på mine strikhandsker og futter. Det kan du se mere om her, hvis du har lyst: Strikkede blomster

Opskrift på karklud – stribet eller ensfarvet

I gang gik jeg med kludene. Da jeg som før nævnt har betragtelige mængder, og godt kan lide striber og matchende farver, er der mange muligheder for lidt delikat farvekoordination. Mønstret er i øvrigt nemt og hurtigt at strikke, se link for fil med opskrift:Opskrift på karklud af rester

Måske for pæne til karklude?

Syntes måske næsten at de er for pæne til karklude. Men så kan de bruges som små gæstehåndklæder på badeværelseteller måske som en værtindegave. Endelig foreslog min svigermor at de kunne anvendes som servietter, ideer er der nok af. Ligeledes kan du strikke en ensfarvet karklud i en af de farver, som er brugt til de stribede, hvis der ellers er garn nok. Det kunne også være rigtigt fint.Karklud

Tit har jeg nøgler, hvor der kun er taget meget lidt garn, som det turkise garnnøgle på billedet ovenover. Det leder til det næste, nemlig hvor meget garn går der til en karklud?

Vej garnresterne så du ikke har for lidt garn

Jeg vejer mine rester, men alt efter hvor god en vægt man har, kan det godt svinge et gram eller mere. Garnforbrug er ca 35 gram til en karklud og jeg har strikket striber i fire farver. Dvs. at har du en små 9 -10 gram tilovers af en farve, løber du ikke tør. Karklud

Eller du kan vælge at strikke en tyndere stribe af en enkelt farve, hvis der ikke er nok. Så længe man bare ved, hvor meget garn der er at rutte med inden man går i gang med strikkeriet, er det ikke et problem.

Hæfte ender

At skifte garn ofte fører til en masse ender der skal hæftes, så jeg forsøgte mig med at strikke enderne med. Da mønstret hvor der skiftes farve indeholder to farver, ses det ikke. Dog bliver højre side lidt tykkere på de masker, hvor der er strikket med dobbelt garn. Jeg strikker enderne med ind på de første ni masker. Endvidere venter jeg med at klippe garnet af indtil jeg har strikket en pind til, således at det ikke går op. Se billedcollagen herunder.Karklud

Det er en smagssag, hvad man foretrækker. Man kan anskue det således, at det bare er en klud af restegarn, eller se det som en hyggelig beskæftigelse at hæfte ender.

At vælge farver

Jeg elsker farver og det at sætte farver sammen er en af mine helt store fornøjelser. Min tresserkjole hjembragt fra Hawaii, har jeg strikket bøjlebetræk til og havde derfor pink garn tilovers. Pink og røde nuancer kan jeg godt lide, så den gav inspiration til en colorway for en ny klud.

Gør Alfien glad

Kunne du bruge opskriften på en strikket karklud, så gør Alfien glad og del blogindlægget med andre og/eller efterlad en kommentar underneden i “leave a comment”

This entry was posted in Bomuldsgarn, Garnrester, Strik, Strikkede karklude. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *