Solskinssalat

2016-09-25-08-04-05Solskinssalat, det kalder jeg råkostsalaten fremstillet af frisk revne æbler, gulerødder og rødbede.

I følge Ayurveda er det brain food at spise gulerødder og rødbeder samt frisk frugt. Det er jo lige netop de ingredienser, der indgår i denne solskinssalat.

Brian food er interessant, men er i øvrigt meget i stil med, hvordan Alfien generelt spiser og for helsefreaks er der ikke meget nyt.

Hold dig fra sukker, hvidt mel, koffein, skær ned på rødt kød, modnet ost etc. Du kan se mere i linket nederst på siden om brain food the ayurvediv way.

Rødbeder indeholder hyaluron syre, som medvirker til at holde huden spændstig og virker i øvrigt let laksativt.

Så hver morgen er der et væsen, som river råkost salat. Jeg har spist det i en del år efterhånden til morgenmad og bliver øjensynligt ikke træt af det.

2016-09-25-08-13-25Sådan fremstiller du solskinssalat:

Skræl gulerødder og rødbede og skær top og bund af.

Æbler vaskes godt, men skrælles ikke.

Riv på den grove side af rivejernet, du kan selvfølgelig også bruge en foodprocessor.

Min erfaring er dog, at det tager længere tid at samle, rengøre maskinen end at rive i hånden. Så selv da vi var fire til morgenmad, var det stadig hurtigere at rive i hånden.

I øvrigt kan jeg også bedre lide den struktur, de revne ingredienser får af rivejernet, men bestem selv.

https://www.banyanbotanicals.com/info/blog-the-banyan-insight/details/brain-food-ayurvedic-diet-tips-for-strengthening-memory/

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem