Stikkelsbærsyltetøj med hyldeblomst og vanilje

Stikkelsbærsyltetøj med hyldeblomst og vanilje fremstiller jeg hver sommer.  Desværre har jeg ikke mange stikkelsbær selv, men i Momsemomsen lille have er der en buske, som giver overdådigt hvert år og jeg er den taknemmelige modtager af bærrene.

Smagen af hyldeblomst giver syltetøjet en pikant smag og vaniljen reducerer den tilsatte sukkermængde betragteligt. Husk at bærrene skal være grønne, ellers er der ikke nok pektin i og syltetøjet bliver for flydende, i hvert fald efter min smag. Opskriften kommer her.

Stikkelsbærsyltetøj med hyldeblomstIngredienser: Stikkelsbærsyltetøj med hyldeblomst og vanilje

700 g grønne nippede stikkelsbær

2 små hyldeblomst skærme

0,5 dl vand

130 g alm. sukker

20 g mørk Muscovado sukker, kan erstattes med alm. sukker

1 spsk Agave sirup kan erstattes med alm. sukker

1 vanilje stang

1 knivspids vanilje fx fra Urtekram

Cognac til at skylle glas og låg med

Sådan gør du:

Nip stikkelsbærrene med en lille urtekniv, i den ene ende fjernes stilken og i  den anden blomsten.

Stikkelsbærsyltetøj med hyldeblomst

Kom stikkelsbær og hyldeblomster i en gryde, tilsæt vand, sukker, stødt vanilje og tænd for blusset.

Flæk en vanilje stang og skrab vanilje kornene af og kom dem i gryden.Vanilje stangen skæres i mindre stykker og kommes også i gryden.

Stikkelsbærsyltetøj med hyldeblomst

Koges ca. 0,5 time, kommes på skoldede, cognac skyllede glas og lukkes med skoldede, cognac skyllede låg.

Stikkelsbærsyltetøj med hyldeblomstForslag til brug:

Alfien spiser hver morgen et halvt stykke rugknækbrød med mandel/nøddesmør og lidt syltetøj på. Ynglingen er stikkelsbærsyltetøj med hyldeblomst, det smager af sommer selv en mørk februardag.

Du kan også lave en hurtig trifli med knuste kiks, lidt syltetøj, flødeskum og stødt vanilje.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *