Strikkeopskrift på hue med krøllet kant

Alfien har designet en ny opskrift i vinters på en strikhue, Hue med krøllet kanthue med krøllet kant, med vrangsiden af glatstrik udad, for at give struktur. Opskriften er til størrelse 54/55, barn eller lille dame samt 56/57, dame.

Igen var det italienske Inverni som gav inspirationen, da jeg var forbi Wettergren i Læderstræde en decemberdag i 2016. De er næsten uforskammede dyre disse huer, men også ustyrligt flotte. Så er man til lækre strikhuer, kan man få meget inspiration fra Inverni.

Som altid siger Alfien til sig selv, sådan en kan jeg da selv strikke magen til, og som sagt så gjort. Ned i Uldstedet og købe meleret garn, Hue med krøllet kantderefter hjem, finde pindene frem og så tænke. Resultatet ses her til højre.

Garn og pompomtype til hue med krøllet kant

Huen er strikket  i meleret garn fra Rowan, felted tweed, et blandingsgarn af uld, alpaka og viskose. Der går lige under et nøgle til en hue, så omkring en 75 kroner. Garnet er behageligt at strikke med og huen dejlig at have på, den er meget let, da der går under 50 gram til.

Sæt en matchende pompom på, her er vist både med vaskebjørn og ræv. Inverni havde brugt vaskebjørn, giver et lidt mere luftigt look, men jeg syntes også ræv er flot.

Sådan handler du:

Opskriften er udarbejdet til størrelse 54/55, barn eller lille dame samt 56/57, dame og kan købes for DKK 29. Skriv til alfienatvintagealfiendotdk eller i kommentarfeltet underneden hvis du er interesseret.

Hue med krøllet kant

 

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem