Opskrift på varianter af bønnemos eller humus

Opskrift på bønnemos eller humus

HumusJeg fremstiller en del bønnemos, hvor jeg bruger samme opskrift som ved humus. Alt efter farven på bønnerne, kan mosen være alt fra hvid over til det lillasorte. Det er godt som dip til gulerods og agurkestave, som dressing til salat eller i stedet for smør.

Ingredienser til bønnemos:

Udblødte og kogte bønner, det kan være hvide bønner, kidney bønner, borlotti bønner, sorte bønner etc.

200 g udblødte hvide bønner

Saften af ca. én halv citron

én barneske med top af tahin

én halv teskefuld knust spidskommen

½ dl vand og ca. 20 g. olivenolie

salt og peber samt edelsus paprika til at pynte med

Jeg bruger desværre ikke hvidløg, da svovlforbindelserne som findes i friskt hvidløg, har tendens til at give mig hovedpine. Men hvis du er anderledes heldigt indrettet hvad angår tolerance overfor frisk hvidløg, så er det bare med at bruge løs.

Fremgangsmåde:

Hæld bønner, tahin, spidskommen, lidt salt og peber op i en blender og tilsæt vand, olivenolie samt citronsaft. Jeg tilsætter aldrig al væden fra start, så kan man bedre justere smag og konsistens, det samme gælder for salt og peber.

Blend til alle bønner er most, juster med resterende vand, olie og citron til rette smag og konsistens er opnået. Ønsker du en mere flydende bønnemos øger du vandmængden og vice versa.

Jeg bruger en blenderskål man kan servere i og nu er det ligesom en lille zenhave, mosen skal friseres med en gaffel, dejligt afslappende. Slutteligt sprinkles med lidt olivenolie og lidt sød paprika drysses over, så der er en kontrast imellem farven på mosen og krydderiet. Man kan endvidere pynte med lidt krydderurter.

Bemærk at kikærter kræver en lidt større mængde vand når de skal moses, da de er mere tørre i det end andre kogte bælgfrugter.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *