Vintagemønstre og strikketeknik

Hvorfor har vintagemønstre så god en pasform?

Alfien har været igennem rigtig mange vintageopskrifter på nær sagt hvad som helst og en af de ting, som springer i øjnene er brugen af rib, hulmønster og snoninger/kabelstrik der typisk bruges i vintagemønstre.Vintagemønstre

Kigger du i gamle opskrifter for handsker, undertøj etc. ses at den mest brugte strikketeknik i vintagemønstre involverede rib af en eller anden art kombineret med hulmønstre og/eller kabelstrik.
Det er smart, fordi rib giver sig eller trækker sig sammen. Rib er fleksibel med andre ord og derved opnår beklædningsgenstanden en langt bedre pasform. Udsmykningen af håndryggen sørger hulmønster og snoninger/kabelstrik for, så det ikke bliver trivielt, som hvis det bare var ribstrik.
Den viden er brugt i strikopskrifterne på fingervanter i vintagestil. Derfor passer de strikkede fingervanter i bredden til de fleste med en hånd i normalområdet og sidder samtidigt pænt til, takket være strækeffekten.

Vi køber jo ikke handsker mere, som man gjorde i gamle dage. VintagemønstreHer var handsker en del af det at være velklædt og vi ved derfor ikke, hvilken handskestørrelse vi eller andre bruger. Til gengæld ved vi, hvilken størrelse vi bruger i sko og derfor spørger en ekspedient i en specialforretning for handsker gerne om skostørrelse i stedet for. Årsagen er at små fødder og små hænder følges ad og ligeså gør lidt større fødder og hænder,

Opskrifterne til fingervanter med vintagemønstre er udformet til at passe en medium hånd i bredden, hvilket jeg selv har. Endvidere er opskrifterne udformet således, at du selv justerer på længde af den strikkede håndryg samt fingrene.

 

 

 

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem