DIY zoneterapi – Fordøjelsen, hvad kan du selv gøre?

Zoneterapi og fordøjelsen

Zoneterapeut Lone skriver her om de muligheder, der er for at modtage eller selv udføre zoneterapi for at afhjælpe problemer med fordøjelsen

Fedtholdig mad og alle de andre fristelser

Der er mange anledninger til at mødes her i julemåneden og at spise større mængder af fedtholdig mad. Måske er der en risiko for, at du overspiser, fordi der er så mange gode retter på bordet. Samtidig får man typisk ikke rørt sig så meget, som man burde. Den kombination kan medføre, at du kommer til at lide af forstoppelse eller andet ubehag i maveregionen.

Et godt råd: gå en god lang tur!

Ved at bevæge dig, får du som regel igangsat et flow i tarmene og kan slippe af med forstoppelsen.

Spiser du rigtigt?

Problemer med fordøjelsen kan skyldes flere ting ud over inaktivitet og overspisning. Det kan også være at du i det hele taget indtager en forkert kost, og her er rådet, at du skal sørge for at spise en meget fiberholdig kost. For lidt væske og stress kan også medføre problemer med fordøjelsen.

Hvis tarmindholdet ikke er i et vedvarende flow igennem fordøjelsessystemet, så oplever du måske smerter, men der opstår også en stagnation af energi, som kan påvirke hele kroppens energi og dermed kommer kroppen i ubalance. Det kan derfor godt betale sig at få gjort noget ved problematikken.

Zoneterapeutisk behandling

Zoneterapi er kendt for at have en rigtig god indvirkning på fordøjelsesproblematikker, og derfor vil jeg anbefale dig at prøve en zoneterapeutisk behandling med fokus på fordøjelsessystemet. En behandling med zoneterapi er både skånsom og afslappende, hvilket bevirker at kroppen kommer i balance.

Du kan selv afhjælpe en del af fordøjelsesproblemerne ved at udføre DIY-behandling evt. suppleret med behandling hos en zoneterapeut.

DIY: Disse punkter hjælper på fordøjelsen

Hvis du vil udføre DIY-zoneterapi med henblik på at forbedre din krops fordøjelsessystem, Fordøjelsenså er det tarmene, nærmere bestemt især tyktarmens reflekspunkter, som du skal have trykket godt igennem.

Se nedenstående figur for mavens og tarmenes placering på fod-zonekortet:

Tyktarmens reflekspunkter

Påbegynd behandlingen med at trykke på tyktarmens reflekspunkter. Begynd ved punkt A (højre fod) – og følg de gule pile – opad og til højre. Følg derefter tyktarmens forløb på den venstre fod – dvs. fortsæt dine masserende og roterende tryk ved B og følg de gule pile – mod højre, nedad og så derpå mod venstre. Hvis du føler en ømhed nogle steder, så kan det være en god idé at blive lidt længere ved punktet.

Olesens punkt og milten

Ved Olesens punkt og ved milten masserer du lidt længere for at komme ind i punkterne som, udover at virke afslappende for kroppen som helhed, også har en betydning for fordøjelsen.

De øvrige tarme, mavesæk og milt

De øvrige tarme, mavesækken samt milten trykker du også igennem, men det primære er at sætte gang i flowet i tyktarmen. På den måde kommer der gang i hele systemet, hvilket også medfører en afbalancering af hele kroppen.

Når du har fået trykket hele tyktarmens reflekszone igennem, så vil du nogle gange kunne høre eller mærke, at maven begynder at rumle, og det er et positivt tegn på, at der er bevægelse i tarmene igen.

Fortsætter ubehaget?

Såfremt dit ubehag fortsætter, eller hvis du vil forkæle dig selv med en kropslig afbalancering, så er du meget velkommen til at booke en tid hos mig. En afbalancering af kroppens fordøjelsessystem vil typisk tage tre behandlinger. Hvis du samtidig udfører supplerende DIY-behandling, så gør du også selv noget aktivt for at komme til bunds i problematikken.

Se mere på www.lonelykke.dk. I december og januar er der tilbud på behandlingen, som varer ca. 45-50 minutter. Det er også muligt at give en behandling som gave i form af et gavekort.

Kontakt mig på lonelykkel@gmail.com eller send sms på tlf.: 40 98 32 18.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem