Dessert med lavt sukkerindhold – Alfiens blommetræ

Alfiens blommetræ og dessert med lavt sukkerindhold

dessert med lavt sukkerindhold

I det følgende kan du læse om Alfiens blommetræ og hvordan du kan tilberede dessert med lavt sukkerindhold.

Alfien har for en seks år siden plantet et Victoria blommetræ og de første år var der næsten ingen frugt på, men så i år skete der noget.

Alfien har gået og holdt øje med træet, pillet de rådne fra, men har dog ikke tyndet ud.

Fordi de andre år, startede det meget godt ud, men endte med kun at give ganske lidt frugt.

I år er der altså en overflod af frugt, og blommerne er sine steder ikke så store, fordi de har siddet for tæt og derfor ikke haft mulighed for at udvikle sig optimalt.

De modne Victoriablommer

Fra midten af august har der været modne blommer at plukke, de er indtil videre blevet spist rå eller kogt sammen med æbler til grød.

dessert med lavt sukkerindhold

Den mest vidunderlige dessert kan laves af denne grød. Se længere nede på siden for opskrift.

Alfien har haft travlt med at plukke blommer, udstene dem og så fryse ned, indtil mængden er så stor, at der kan koges syltetøj af dem.

Derfor skal blommer udstenes

Det at udstene blommer er ikke ligefrem en yndlingsbeskæftigelse.

Blommer farver fingrene, ligesom nye kartofler gør, og skal på det nærmeste slides af.

dessert med lavt sukkerindhold


Fordelen er dog, at man så ikke får orm med i sin produktion, foruden at blommesten indeholder cyanogene komponenter, så besværligt eller ej, ud bliver de taget.

Dessert med lavt sukkerindhold

Dessert med lavt sukkerindhold er eftertragtet, og da jeg nægter at bruge Stevia, reducerer jeg sukkermængden betragteligt i stedet, hvilket i øvrigt fremhæver frugtsmagen.

Det er værd at prøve og lad dig ikke skræmme af den lave mængde sukkermængde, du kan jo altid tilsætte mere, hvis det er for surt.

dessert med lavt sukkerindhold

Opskrift på blomme/æblegrød:

Ingredienser:

  • 400 gram udstenede blommer
  • 400 gram æbler med skræl, men uden kernehus
  • 1 dl vand
  • 80 gram rørsukker
  • 1/2 tsk stødt vanilje
  • 1/4 vaniljestang, halveret og vaniljemassen skrabet ud

Sådan gør du

Hæld blommer, æbler og vand i en gryde og sæt det på blusset. Drys sukker og stødt vanilje over og læg vaniljestangen samt vaniljemassen ned i gryden.

Lad det koge op og skru derefter ned for varmen, så det bare simrer. Rør i det med jævne mellemrum, ca. hvert femte minut og mas æblerne ud, hvis de ikke er meget for at koge helt ud.

Jeg foretrækker, at blommer og æbler er kogt godt ud til en ensartet grød, tager ca. 15- 20 minutter.

Smag på grøden er den for syrlig, så tilsæt lidt mere sukker, der er kun 10% sukker i forhold til frugtmængden, hvilket gør at frugtsmagen fremhæves.

Men hvis man er vant til at spise meget sukkerholdig mad, kan den opleves som værende for syrlig. Veninder, familie og andre væsener på besøg, oplever den dog som tilpas sød.

Smag selv og tilsæt lidt mere sukker, det skal opleves som spiseligt.

Hæld over i en skål og drys med sukker, så den ikke trækker skind. Lad den stå på køkkenbordet med et net over, indtil den skal spises.

Servering:

Alle anretter selv på deres tallerken, lidt trifli-ish, bare uden det store besvær.

Lad alle selv knuse et par havrekiks på en tallerken og arrangerer et par store skefulde grød henover. Som afslutning toppes op med pisket flødeskum, stødt vanilje og hakket mørkt chokolade.

Det er nemt for dig og faktisk hyggeligt, når alle har travlt med at arrangere deres egen trifli.

Links til andre desserter med kogt frugt

ÆbletrifliGemGemGem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem