Spiritualitet i hverdagen – Alfien blogger

Alfien har længe gået og ventet på fornemmelsen af, at nu var det rigtige tidspunkt inde til at starte blogfunktionen op omkring spiritualitet i hverdagen, kost og sundhed. Det nye år 2017 føles som det rigtige tidspunkt. Nedenunder er en introduktion til, hvad du blandt andet kan læse om på bloggen. Blogindlæg er indsat som link eller kan findes i fanen under Alfien blogger.

Spiritualitet:

Meditation

Meditation, jeg har mediteret i mange år on/off, og siden 2011 har jeg haft en decideret meditationspraksis. Der er mange fordele ved meditation, blandt andet iltes dine celler fordi du, i hvert fald den tid du mediterer, trækker vejret roligt, det kan ses på huden. Den får et rosa skær, efter bare 14 dages meditation a 20 minutter om dagen. Lider du af hedeture i forbindelse med overgangsalderen kan meditation også lette antal og varighed af hedeture og måske fjerne det helt. Årsagen til det er, at meditation er en meget stor stressreliever, har du ikke prøvet det endnu, er 2017 måske året?

Kropsintuition

Spiritualitet er mange ting og kropsintuition er en af dem. Kropsintuition er at være i stand til at høre, hvad kroppen fortæller. Men hvis man er for stresset eller i for lang tid har ignoreret det, kroppen prøver at fortælle, så er stemmen blevet meget svag eller måske helt væk. Det kan læres igen, det tager bare som alt andet tid og kræver øvelse.

Kropsintuition  kan du også bruge i forbindelse med kosten. Hvad er godt for dig at spise etc. I disse tider hvor det svømmer over med kure du kan gå på, er det ganske nyttigt at vide, hvad man skal holde igen med eller måske helt holde sig fra udover hvidt sukker og mel og for rigtige mange, også mælkeprodukter. Hvert menneske er unikt og jo bedre du kender dig selv, jo mere kan du tage vare på dig selv. Sidst men ikke mindst er det overmåde praktisk at være sin egen healer og dermed ikke afhængig af andre. Du er den som ved bedst, hvad der er godt for dig.

Balancering af kroppen

Balancering af kroppen,spiritualitet også en form for kropsintuition, herunder hvordan energien skal bevæge sig i kroppen. Det er ganske nyttigt at vide, så man ikke overbruger sig selv og helt lavpraktisk kan korrigere sin kropsholdning. Hvordan skal energien løbe i kroppen?

Sund kost

Mad fremstillet fra bunden er hvad der foregår hver dag i Alfieboet. Der er allerede en del opskrifter under fanen Alfien kokkererer. Mad er bare vigtigt og Alfien går som sagt meget op i at fremstille mad og ordentlig mad. Gøres det med et minimum af sukker, så kan man også spise dessert uden at gå i sukkerchok.

Det at skrælle kartofler eller ordne rosenkål frigiver antistress hormonet oxycytosin, fordi du rører ved noget. Det er også derfor, det er beroligende at lave håndarbejde såsom at strikke. Prøv næste gang du er stresset at kaste dig over at skrælle et par kilo kartofler, men husk at gøre det uden handsker.

Daglig praksis

Alfiens daglige praksis vil også blive delt. Udover meditation indeholder den heileurytmi, Steiners bevægelseslære, lange gåture hver dag, yogaøvelser mv. Man kan nå meget, når man intet fjernsyn har. På 11. år har der intet fjernsyn været i Alfieboet, og efter hvad jeg hører, går jeg ikke glip af noget.

Alfien går også og overvejer worksshops for interesserede, men i øjeblikket er det som sagt på overvejelsesstadiet.

 

 

 

 

 

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem