Velsignelser og taknemmelighed

Alfien har længe benyttet sig af velsignelser og har også et fast ritual omkring udøvelse af taknemmelighed.

Hvorfor bruge velsignelser og være taknemmelig?

Hvorfor velsigne? Velsignelser hæver dit energiniveau, prøv at velsign maden og de drikkevarer du indtager. Velsign situationer, møder, mennesker, og især de besværlige af slagsen, dine arbejdsopgaver, dine medtrafikanter, listen er uendelig. Du vil opdage at dit syn på ting ændrer sig, når du begynder at velsigne.

Det at være taknemmelig for hvad du har, ændrer også ens perspektiv på mangt og meget. Måske ikke lige med det samme, men ganske langsomt sker der en forandring. Hvis du ikke er taknemmelig for det, du allerede har, hvordan kan du så blive glad for mere?

Hvordan du gør

Hvordan velsigner man så, når man bare er et almindeligt mennesker og ikke præst?

Jeg har forskellige versioner alt efter, hvad jeg velsigner. Er det føde og drikkevarer er velsignelsen som følger:

Jeg velsigner alt den mad og alle de drikkevarer der er på det her bord, og jeg beder om at mad og drikke bidrager til at hele styrke, nære og regenerere min krop helt ned til min krops mindste bestanddel og på alle mulige måder, amen.

Amen betyder lad det ske, det er et ord anvendt fra gammel tid og det afslutter jeg alle mine velsignelser med. Byder det dig imod, kan du undlade det.

Tricket med velsignelser og mennesker er at din velsignelse er rettet mod det højeste gode i andre. Så hvis du skal være sammen med en af den slags mennesker, som helst kun taler om sig selv og ordet refleksion kun er et ord, de kender fra en ordbog, så velsign personen for han/hendes interesse for andre, viljen til at at sætte sig selv lidt til side osv.

Taknemmelighed lad det blive et ritual

Mit ritual omkring taknemmelighed er en gang i døgnet at takke for alt det gode, Velsignelserder er i mit liv. Typisk gør jeg det, inden jeg lægger mig til at sove, eller hvis jeg vågner og ikke kan falde i søvn. På min daglige gåtur passer det også fint ind, over opvasken eller under havearbejde kunne også være en mulighed. Jeg har registreret, at jo mere glad jeg er for det, jeg allerede har, jo mere kommer til.

Mine børn tæller dobbelt på listen og det var efter jeg så billedet til højre.

Er du interesseret i at vide mere omkring taknemmelighed, kan jeg anbefale bogen af Pam Grout sig tak og bliv rig. Jeg har netop læst den og den er ganske interessant.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem