DIY Zoneterapi øvelser – gener i overgangsalderen

Zoneterapeut Lone Lykke Larsen skriver om de muligheder for at lindre og forebygge forskellige gener ved overgangsalderen, som zoneterapien kan være behjælpelig med.

Vil du have inspiration til, hvordan du selv kan gøre en indsats for at mindske de ofte ubehagelige følgevirkninger af kroppens hormonændringer i overgangsalderen, så læs videre her.

Zoneterapi og overgangsalderen

Nogle kvinder har mange og mærkbare symptomer på overgangsalder, når de når 48-50 års-alderen, mens andre næsten ikke bemærker denne overgangsfase i kroppens hormonsammensætning.

Er du en af dem, som er belastet af overgangsalder og kan mærke eksempelvis humørsvingninger, hedeture, ledsmerter eller måske har tegn på inkontinens, som følge af en overaktiv blære? Er der anden hjælp at hente end lægens hormontilskud, som på grund af bivirkninger ofte efterlader kroppen i en mere sårbar og ubalanceret tilstand end før.

Det kan også være, at du oplever at have hormon-styrede migræne anfald. Det vil sige en migræne lignende tilstand, som optræder ca. en gang om måneden, og som er en kombination af kraftig hovedpine og så kraftig kvalme, at man ikke kan indtage noget som helst – heller ikke smertestillende præparater, medmindre disse er som stikpiller.

Generne i overgangsalderen kan mindskes:

Jeg kan varmt anbefale dig at indtage fx Rødkløver, som købes i helsekost-butikker, som en hjælp mod hedeture. Herudover kan du opsøge en akupunktør eller zoneterapeut, som på hver deres måde kan mindske symptomerne ved at hjælpe kroppen med at komme i balance oven på den ubalance, som hormonændringerne i kroppen forårsager.

Zoneterapeuten behandler ud fra en helkropslig tankegang, hvor blandt andet hele hormonsystemet afbalanceres. Selvom du går eller ikke går til behandling hos en zoneterapeut, så kan du gøre meget selv derhjemme for aktivt at udføre zoneterapi på bestemte zonepunkter.

DIY-zoneterapi

Vil du udføre DIY-zoneterapi for at mindske følgerne af overgangsalderen, så er her et par gode råd:

Zonerne for en meget mærkbar del af hormonsystemet, nemlig de zoner, Overgangsalderensom afbalancerer kvindens livmoder, æggeleder samt æggestok findes lige under ankelknoglerne og i et ”bælte” henover oversiden af foden, se A1-A3 på figuren til højre.

 

Zonerne masseres blidt med et cirkulerende tryk, som du påbegynder lige under ankelknoglen (se A1) på fodens venstre side, og masserer/trykker videre i ”bæltet” hen over foden (se A2) til lige under ankelknoglen på fodens højre side (se A3). Her slutter du igen af med et cirkulerende tryk. Disse zoner kan være meget ømme, men det betaler sig at blive ved med at holde trykket, med varierende styrke, da du på den måde kan afbalancere hormonsystemet.

Disse zoner kan være hensigtsmæssige at aktivere, hvis du er plaget af de fleste af overgangsalderens mest hyppige symptomer. Det vil være en god idé at udføre disse tryk med jævne mellemrum fx hver anden dag.

Tryk på storetåen:

De primære kirtler for produktion af hormoner og hormonstyring i kroppen er Hypofysen og Hypothalamus. I min praksis gør jeg meget ud af at afbalancere disse dele af hormonsystemet, som skal stimuleres på undersiden af storetåen.  Her er zonerne for Hypofysen og Hypothalamus placeret, se illustrationen nedenfor, hvor storetåens zoner under foden er vist. OvergangsalderenDet er en god idé at trykke her med jævne mellemrum – gerne hver anden dag.

Det kan godt være svært at ramme disse zoner præcist og især på sig selv. Men det er muligt, hvis man trykker godt og grundigt på hele den øverste del af storetåen på hver fod. Det vil dog også være en fordel at få en behandling af mig eller en anden zoneterapeut, hvis man har hormonelle forstyrrelser.

Inkontinens:

Hvis du lider af inkontinens, så kan det skyldes at din blære er overaktiv. Med et masserende tryk på Blærepunktet, se punktet B på figuren, Overgangsalderenkan du hjælpe dig selv med at få blæren afbalanceret. Dette tryk skal du holde i ca. 15 minutter pr. gang – og gerne hver dag eller hver anden dag, indtil du mærker at symptomerne er mindsket eller forsvundet.

Migræne anfald:

Lider du af hormon-styrede migræne anfald med kraftig kvalme og hovedpine, så er den bedste kur efter min mening: Drik ½ liter cola (ikke sukkerfri) og tag et par Panodil – og sov så til både kvalme og hovedpine er lettet. Hvorfor cola, spørger du måske. Min personlige erfaring er, at colaen stabiliserer mavesyren, og det har en god effekt på resten af kroppen samtidig med at kvalmen mindskes, så det bliver muligt at indtage smertestillende midler.

Alfien bidrager her med forklaringen på kvalmen. Den skyldes at peristaltikken er gået i stå, hvilket forårsager kvalme. Kan du derfor få peristaltikken i gang, kan du derfor nøjes med kun at have ondt i hovedet, hvilket afkorter anfaldets varighed.

Derudover kan du, med et roterende tryk på migræne punktet, se punktet M på figuren ovenfor, afhjælpe mange af generne, imens du har et anfald.

Det kan godt være svært at ramme disse zoner på sig selv – især i situationen, hvor man måske kun kan holde ud at ligge ned. Derfor vil jeg anbefale dig at få en anden til at trykke dig der, hvis du har et kraftigt anfald af migræne. Det kan godt være et meget ømt punkt, men det betaler sig at udstå ubehaget, fordi trykkene her har så god og umiddelbar effekt.

Hold gerne trykket med en roterende bevægelse, hvor du skiftevis øger og mindsker trykket, i et kvarter. Såfremt du får en anden til at trykke, så bør vedkommende trykke samtidig på punktet på begge fødder.

Hvis du fortsat oplever gener i forbindelse med overgangsalderen, eller du synes det er svært at ramme zone-punkterne selv, så er du meget velkommen til at komme forbi min praksis for en behandling.

Se mere på www.lonelykke.dk

 

 

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem