Zoneterapi: Smerter i ryggen kan lindres ved DIY øvelser

Smerter i ryggen kan opstå af flere grunde, men den typiske smerte er ofte lokaliseret i lænden. Som zoneterapeut ligger der først en opgave med at finde ud af, hvorfor smerten er opstået før den egentlige behandling kan iværksættes. Kroppens signaler kan være mangetydige, og man kan ofte have svært ved at bestemme smertens udspring. Zoneterapeuten behandler ud fra en helhedsbetragtning hvor det handler om at sætte gang i et flow i kroppens energier, da en smerte opstår, når energierne møder en stopklods i systemet.

Du kan selv gøre noget for at lindre smerter i ryggen. Først skal du vænne dig til at trykke på en måde, så du kan lokalisere smerten på den rigtige zone i foden.

Tryk på zonen

Prøv at trykke på den angivne zone – i dette tilfælde findes zonen for rygsøjlen langs med fodens inderside. På billedet er rygsøjlens zoner angivet, som de er placeret som kroppens smerteraftegning af de forskellige kropsdele på dine fødder. Her kan du trykke med et let tryk. Mærk efter hvordan det føles, og om trykket skal øges eller mindskes – og tryk i hele det markerede område.

Når du begynder at trykke, så tryk først let på zonen og øg derefter gradvist trykket. Når du finder et ømt område, kan du trykke mere intenst med et let roterende og samtidig borende tryk. Brug tommelfingeren og bevæg den, som når du presser en tegnestift fast.

Ved at trykke langs knoglekanten langs med fodens inderside, så vil du få arbejdet ryggen igennem, og på den måde påvirke ryggen til at slappe af og samtidig sætte gang i det nødvendige flow, som giver god effekt hvis man ønsker at reducere smerter i ryggen.

Lændeproblemer

Hvis du har lændeproblemer, så fokuser dine tryk her,smerter se billede til højre. Det skal ikke være et vedvarende tryk, men en let cirkulerende bevægelse. Trykket skal hverken være for hårdt eller for blødt, men hvis du føler en behagelig smerte eller ømhed, så har du ramt det bedste tryk. Bliv højst ved i 30 minutter ad gangen. Gentag hvis smerterne fortsætter.

Smerter i nakken

Hvis dine smerter derimod er centreret i nakke/skulder-området, skal du op i den anden ende af rygsøjlen. Nakkesmerter kan lindres ved tryk omkring storetåen. smerter

På billedet er nakkens zoner markeret med gult. Zonen mellem storetå og næste tå er vigtig at få bearbejdet med et mildt tryk på storetåens inderside, hvis man vil mindske nakkesmerter. Det er en zone, som kan være meget øm, så gå frem med forsigtighed.

Her kan man komme hele vejen rundt om storetåen og efterhånden lokalisere områder med ømhed, som er et tegn på energiophobninger.smerter Bemærk at området ved storetåens inderside ind mod næste tå kan være meget ømt, se billede. Det er et tegn på, at du har fundet det rigtige sted at trykke for at lindre nakke-problematikker, som ofte er forårsaget af spændinger i nakke og skuldre.

Behandling hos en zoneterapeut

Med disse få tip kan du hjælpe dig selv til en mere behagelig hverdag. Men fortsætter smerterne eller er du i tvivl om du gør det rigtigt, så book en tid hos en zoneterapeut.

En behandling af en zoneterapeut kan i de fleste tilfælde afhjælpe dine smerter og give dig fornyet energi. Hvis du vil have det fulde udbytte af en behandlingsforløb, skal du typisk sætte tid af til 5-6 behandlinger, hvor der rigtig er mulighed for at aktivere cellernes affaldshåndtering.

Smerter forårsaget af en diskusprolaps kan lindres men ikke fjernes. Nogle gange kan man dog faktisk træne sig ud af det, og flere hospitaler, herunder Gentofte og Glostrup i Hovedstadsområdet, har deciderede træningsprogrammer for dette. Ellers må man ty til operation. Jeg har til gengæld haft stor succes med at afhjælpe lænde- og nakke-smerter samt iskias.

Se mere på http://www.lonelykke.dk – her kan du også finde kontaktoplysninger, hvis du vil høre om mulighederne for et behandlingsforløb. Til og med 30. september giver jeg 10% rabat på behandling ved angivelse af koden VAzoneterapi.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem