Alfiens stil: Personlig vintagestil til hverdag og fest

Her kan du se noget af det tøj jeg bruger, det er kendetegnet ved at være personlig  vintagestil til hverdag og fest. Jeg render med det, jeg kan lide, og er mindre interesseret i om nogle syntes, at korte nederdele kun er for kvinder under 30. Det er en af de mange fordele, der følger med det at blive ældre, man gør det man har lyst til og ikke nødvendigvis det som alle andre gør. Som Iris Apfel siger så klogt: When you don’t dress like everyone else, you don’t have to think like everyone else. Jeg ser voldsomt frem til hvad jeg kan finde på, når jeg runder de 60.

Personlig vintagestil:

Hvorfor 50’ernes tøjstil ikke bruges i Alfieboet

Det meste af mit tøj tilhører vintagekategorien, jeg køber næsten ikke tøj mere fra nyt. Det er dog ikke alt i vintage, der finder nåde, og du kan læse her, hvorfor det mest er tøjet i perioden fra 60’erne til midten af 70’erne som jeg render med.Personlig vintagestil

For det første har det noget at gøre med, hvad jeg føler mig godt tilpas i. De meget feminine kjoler, som kendetegner 50’erne, oplever jeg som værende for pyntet, og føler, jeg er stadset ud. Tøjet og skoene syntes jeg endvidere er upraktiske og derfor ikke noget, der kan bruges på arbejdet. Kort sagt passer tøjstilen bare ikke til min personlighed, den er for “sød” og “pæn” til mit temperament. Jeg syntes det er flot til andre, men som sagt er det bare ikke min stil. Frisurerne ligner også noget, som der skal investeres meget tid i, hvilket heller ikke huer Alfien.

Tøjet fra slut 60’erne og ind i 70’erne derimod, med de mere lige kjoler, de korte nederdele  og trompetbukserne, det er lige mig. Det er generelt også praktisk tøj, og især de todelte buksedragter er jeg vilde med.

Kropsform og tøj

Kropsformen har også noget at sige, jeg studerer gerne bøger om den slags, når jeg falder over dem. Den sidste jeg læste var Christina Wedels bog “Guide til at se godt ud, også efter de 45” udkom i 2017. Hver bog kommer med en ny betegnelse og min kropsform benævnes gerne som en omvendt trekant, et V eller som den jeg så senest i stylistens bog, et cocktailglas. Netop formen med de brede skuldre og smalle hofter, syntes jeg heller ikke gør sig særlig godt i de meget feminine kjoler, som kendetegner 50’erne. Årsagen er at når man både er høj og har brede skuldre, så kommer man let til at ligne et ret stort bevægeligt rektangel, og det tiltaler mig ikke. Til gengæld er jeg helt vild med smykkerne fra den periode.

Jeg må desværre erkende, at jeg blev slemt skuffet over den bog. Den spiller overdrevent på kvinders frygt for at blive gamle og utiltrækkende, hvilket jeg ikke finder er sympatisk. Ligeledes beklager jeg, men jeg vil se billeder af rigtige mennesker, før og efter stylisten har haft fat i dem og ikke kun stregtegninger.

Personlig vintagestil:

Decideret arbejdstøjPersonlig vintagestil

På billedet til højre er jeg iført mit typiske arbejdstøj, der udgøres af cowboybukser, tilsat en eller anden overdel. Her har jeg en håndbroderet lang vest på fra 70’erne, som er behagelig og til at bevæge sig i. Mit hår er generelt altid sat op i en eller anden form med spænder eller elastikker. Jeg tåler ikke, at det bare hænger løst i for lang tid af gangen,

Flitterstads i form af halskæder, brocher, øreringe og armbånd har jeg altid på. Perlekæden på billedet købte jeg i efteråret 17, den er fra 50’erne og jeg har haft den på næsten hver dag, siden den kom med posten. Perlekæden sat til cowboybukserne giver kant til outfittet og det tiltaler mig. Fodtøj er vandrestøvler om vinteren, sneakers til overgangsperioden og sandaler om sommeren.

Personlig vintagestil ved alle de andre lejligheder

Jeg eeelsker nederdele, bare de er korte. Lange nederdele får jeg Personlig vintagestilklippet af og lagt op. Nederdele som går under knæet giver et tungt og gammelt udtryk, når man som jeg ikke bruger fodtøj, der har en hælhøjde over et par centimeter. Desuden er jeg høj i forvejen og har ikke brug for at komme op over de 180 cm.

På billedet er det en rød Burberry, købt hjem fra England over ebay. Burberry kan bare noget med kvalitet, og jeg har en del nederdele fra det brand. Denne her er fra start 60’erne og var oprindelig lang, da jeg købte den. Det varede dog så ikke længe, den var en tur til rens først og så til en skrædder.

Det koster typisk omkring DKK 250 -300 at få kortet en nederdel af med læg og for. Det betaler jeg mig med glæde fra. Burberry er stadig dyrt selv om det har en 40- 50 år på bagen. Endelig har jeg har aldrig fået lært, hvordan man rigtig syr.

Accessories i rød

Jeg har sat et par røde Personlig vintagestilstrikhandsker i vintagestil med pelskant til. I håret har jeg en matchende hårelastik i rød Burberry og endelig fuldender tre vintageperlekæder i forskellige røde nuancer looket. Hvis jeg ved, at jeg har en rolig dag på jobbet, er en nederdel noget som jeg gerne tager på.

DIY guide til påsætning af pels

Knaldrød er en af de farver, som jeg er begyndt at bruge mere og mere, og gerne som her sat, sammen med sort. Det giver en dramatisk effekt, noget som tiltaler mit skuespillergen. Livet skal være sjovt og kede sig, det gider jeg i hvert fald ikke.

Den sorte skindnederdel

Personlig vintagestilOgså en af yndlingsnederdelene, en sort skindnederdel som jeg har købt secondhand for næsten ingen penge. Den har jeg været rigtig glad for. Den kan styles op og ned, alt efter hvad jeg tager på som overdel. Hvor gammel den er ved jeg ikke, men tror den er fra start 90’erne.

Her har jeg sat den sammen med en top, der har påsat pelskrave med dyreprint. Toppen har jeg købt på mit favoritloppemarked Vangede Basar i efteråret 2017. Jeg fik øje på den med det samme, jeg trådte ind i lokalet,  trods det faktum at den befandt sig allerbagerst på et stativ i et stort rum. Den liver et outfit gevaldigt up, finder jeg. Pelskraven egner sig endvidere rigtig godt til en stor broche, her er det en syv cm lang Sarah Coventry blomsterbroche, der pryder pelsen. Endelig et par langskaftede sorte støvler til at fuldende looket.

Skind er i øvrigt praktisk, man tørrer det bare af med en fugtig klud, hvis der er kommet en plet på.

Er du interesseret i at læse om Alfiens less is more holdning til brugen  af make-up er det her:Make-up: Less is more

PS: Alle billeder er taget i januar 2018 og de er ikke manipuleret med andet end lyssætningen. Ligeledes er Alfien heller ikke manipuleret med hverken kirurgisk eller med fillers etc.