DIY zoneterapi: Udrensning af affaldsstoffer

Udrensning: Tegn på ophobning af affaldsstoffer i kroppen

En ophobning af affaldsstoffer i kroppen kan medføre symptomer som: hovedpine, træthed, oppustethed, overvægt, energiunderskud eller ophobet væske i kroppen. For mange affaldsstoffer i kroppen kan medføre stress, som igen fører til, at kroppen kommer i ubalance.

En stor del af behandlingen med zoneterapi går ud på at medvirke til, at de forskellige udrensningsorganer kommer i et positivt flow. Herved får kroppen via udrensning skilt sig af med diverse affaldsstoffer. Det er i høj grad sammenhængen mellem affaldsstoffer i kroppen og udrensning, som zoneterapeuten indarbejder som en del af behandlingen. Behandleren bringer på den måde kroppen i den nødvendige balance.

Ved at få behandling hos en zoneterapeut kan du slippe af med mange symptomer på ophobede affaldsstoffer. Men der er også noget, som du kan gøre selv.

Kosten

Et godt sted at starte er kosten. Her handler det i høj grad om at undgå sukker, da det kan medføre en del affaldsstoffer, som kroppen selv har svært ved at slippe af med. Undgå derfor så vidt muligt sukker i din kost. Du kan læse mere her om kost og fordøjelse:Bedre betingelser til din fordøjelse

Dernæst kan du indgå i et behandlingsforløb med fokus på udrensning hos en zoneterapeut, og som supplement til dette kan du udføre DIY-behandling derhjemme.

Udrensning: Nyrerne er det vigtigste udrensningsorgan

Det vigtigste udrensningsorgan er nyrerne, og de skal have særlig opmærksomhed, hvis du skal hjælpe kroppen med at rense ud.Udrensning

Nyrerne er på zonekortet placeret i midten på begge fødders underside – se illustration til højre Når du behandler nyrerne, skal du arbejde dig lidt ned igennem senerne, før du når ind til nyre-punktet. Dvs. du skal trykke lidt, før du mærker, at nyren er der. Nyrerne har en oval form på fodens zonepunkt, og det er ofte meget ømt, så du er næsten ikke i tvivl, når du har ramt det rigtige punkt. Her gælder det om at komme hele vejen rundt om den ovale form (ca. 1,5 cm i diameter) og ligeledes trykke godt ned for at få den fulde effekt. Tryk gerne i 10-15 minutter i dette punkt.

I forbindelse med nyrerne findes urinleder og blærepunkt. Disse trykker du også godt igennem.

Leveren er også vigtig

Leveren er et andet stort udrensningsorgan, som bl.a. kan ophobe medicinrester Udrensningog eksempelvis metaller. Stoffer som kroppen kan have svært ved at slippe af med. Du skal arbejde leverens zoner godt igennem for at sikre det nødvendige flow.

Leveren er placeret på højre fod – se placering på illustrationen til højre.

Zonepunktet for leveren skal arbejdes godt igennem med et roterende tryk – ca. 10 minutter. I den forbindelse sørger du også for at få trykket særskilt på punktet for galdeblæren (se illustration).

Tyktarmen – som er nævnt før på hjemmesiden, er også et vigtigt organ at trykke igennem, hvis du udfører DIY-behandling og skal rense ud i kroppens affaldsstoffer. Se link her for zoneterapi og fordøjelse: DIY zoneterapi: Fordøjelse