Om Alfien

Bag Alfien står jeg som tæller år i overståede vintre, født 1963, i modsætningen til Alfien, der tæller dem i oplevede somre.

Alfien er mit alter ego og giver mulighed for at skabe og udfolde et frirum, hvor alt det som ikke passer med min naturvidenskabelige baggrund kan være.

Gamle ting og sager

Her kan nævnes min umådelige interesse for tøj og stil samt gamle ting og sager. Min interesse for og udøvelse af alt hvad der betragtes som mere eller mindre alternativt: Meditation, yoga, heileurytmi, kostens indflydelse på helbredet osv. Disse interesser har ført til opstarten af hjemmesiden Vintagealfien.

Patina

Fordi alder helst skal føre til patina, der forskønner og højner en genstands værdi, modsat de associationer ordet forfald giver. Kan hjemmesiden hjælpe med at tynde lidt eller helst meget ud i bestanden af erhvervede effekter, så bliver jeg glad.

Affiliated links

Som noget nyt i 2018, benytter Alfien sig af det som hedder affiliated links. Indlæg hvor der er anvendt disse links er markeret med dette logo. Vil du læse mere om brugen af affiliated links hos Alfien er det her: Affiliated links-Alfien anbefaler

Blogfunktion om spiritualitet, livsstil og de 50-åriges lyksaligheder

I 2017 er der endvidere kommet en decideret blogfunktion til, der især fokuserer på spiritualitet og sammenhængen imellem kost og helbred. Spiritualitet er et af de emner, som fascinerer mig mere og mere, jo ældre jeg bliver.

Alfien

50+ er godt

Ligeledes er de 50-åriges lyksaligheder, noget jeg blogger om.

Jeg så i øvrigt et citat, som rummer essensen af det at blive ældre:

Ingen vis kvinde, har nogensinde ønsket at blive ung igen!

Det citat ville jeg selv gerne have lagt navn til.

Børnene er nu fra hånden, jeg er rutineret i mit job som underviser, et job som jeg stadig er yderst glad for på mere end tyvende år. Kort sagt har jeg fået mit eget liv tilbage, nu bare i en klogere version af mig selv. What’s not to like?

Spiritualitet i hverdagen

Kreativitet: Hårelastikker og strik

Min kreativitet blomstrer og under Alfiens shop og Alfie-made kan du endvidere se nogle af mine påfund. Her kan fx nævnes upcycled hårelastikker samt egne madopskrifter og stevia anvendes ikke.

Strik

Ligeledes kan du også se, hvad hang til strik kan medføre. Jeg elsker at strikke og indenfor de seneste fem år, har jeg også givet mig i kast med at udarbejde opskrifter. Det er især strikhandsker, der har min bevågenhed.

Mest solgte opskrift

Den mest solgte opskrift er fingerhandskerne i mormormønstret Margrethe. Den er i øvrigt stadig en af mine favoritmønstre. At udarbejde opskrifter er en måde, hvorpå jeg overfører min faglighed indenfor det at udarbejde opgaver til studerende over til at skrive en letforståelig strikopskrift.

Ros fra en håndarbejdsentusiast

På bloggen Helle4Hanne, H4H, blev strikopskriften nævnt i rosende vendinger. Det var yderst værdsat og varmede Alfiens hjerte umådeligt i julemåneden 2017. En håndarbejdsentusiast, som var så tilfreds med en af mine opskrifter og samtidig også tog sig tid til at linke fra sin blog til opskriften. Det blev jeg meget taknemmelig for og det lyste godt op i den mørke tid. Alfiens opskrift på H4Hs blog

Alfien og fremtiden

Planer for fremtiden har jeg nok af. For tiden pønser jeg på at skrive en børnebog om Alfien og Trolden. Jeg overvejer ligeledes at afholde workshops omkring de 50-åriges lyksaligheder, bare for at nævne nogle. Så jeg lider på ingen måde af empty nest syndrom efter Mindstealfien flyttede hjemmefra i juli 2016.

I dag forstår jeg knap nok, hvordan jeg også havde tid til at tage mig af to børn. Børn forstår ikke begrebet kvalitetstid er min erfaring, de har brug for kvantitetstid. Tiden brugt på og med sine børn, er en tid man aldrig fortryder.

Alfien og samarbejde med andre ligesindede væsner

Alfien er altid på udkig efter nye muligheder, skyldes et ret aktivt entreprenant gen. Har du, efter at have kigget dig lidt omkring på hjemmesiden, fået lyst til et samarbejde med Alfien kan du læse mere om det her Samarbejde med ligesindede

Fotografier på hjemmesiden

Fotografierne er typisk taget af husfotografen, kan kendes ved at de er professionelle, et af dem kan ses her.

Alfien står for de fleste andre, herunder også dem, hvor der er skrevet tekst.

Opskrivning til nyhedsbrev

Skulle du have lyst til at anvende fotografier fra min hjemmeside, krediter da venligst Vintagealfien. Jeg ser flere og flere af mine billeder brugt på andre blogs uden henvisning.

Foregår oppe i højre hjørne af skærmen. Alfien spammer ikke, i snit udsendes omkring seks nyhedsbreve om året fra VintageAfien.

12 Responses to Om Alfien

 1. Catrin Hornhaver Reese says:

  Hej. Smukke smukke handsker og præcis som min farmor strikkede dem tilbage i 1960-rene. Hvad er forskellen på Margrethe og Bethine?
  Og hvordan køber jeg et mønster af dig .
  Mvh Catrin

 2. Stine Juul says:

  Hej
  Jeg er lidt interesseret i at høre hvad str pind din perlestrik hue er strikket på.
  Kunne nemlig godt være interesseret i opskriften, hvis den passer til mit udvalgte garn.

 3. Lina Aggerholm says:

  Jeg vil gerne købe alle dine opskrifter på dine strikket vintage handsker.
  Hilsen fra Lina

  • Birgitte Petersen says:

   Hej Lina,
   Har netop sendt en mail til dig, hvis du ikke kan se den, ligger den måske i spam.
   Mange hilsner
   Alfien AKA Birgitte

 4. Hanne Kjæhr says:

  Jeg vil gerne købe opskrift på mormorvanter.

 5. Birgitte Larsen says:

  Hejsa
  Jeg vil gerne købe opskriften på den perlestrikkede hue.
  Vh. Birgitte Larsen

 6. Vibeke Hasseriis Mohr Jensen says:

  Halløj
  Jeg vil gerne købe din opskrift på de fine mormorvanter☀️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *