Stå rigtigt på fødderne, sådan gør du

Alt for mange står helt forkert på fødderne, og hvorfor vi får så mange uvaner som tiden går er der sikkert mange forklaringer på. stå rigtigtNogle af dem kommer her: Overvægt, overforbrug af højhælede sko, at man aldrig går uden skotøj osv.Et andet problem er også at man ikke ved, hvordan det at stå rigtigt skal være. Lige netop det sidste råder Alfien bod på i det følgende.

Jo mere rigtigt du står på fødderne, jo bedre er din kropsholdning også. Ting hænger som bekendt sammen. Forbedrer du hvordan du står på fødderne, vil du ligeledes hurtigt opdage at hård hud under fødderne og måske også ligtorne pludselig forsvinder.

Alfie øver sig fortsat hver dag på at stå rigtigt på fødderne og især at gøre det hele tiden. Da jeg gik i gang for et par år siden med for alvor at stå og gå rigtigt, forsvandt meget af den hårde hud jeg havde under fødderne i løbet af en 14 dages tid. stå rigtigtSå hurtigt går det faktisk. Er du i tvivl om, hvordan energien skal løbe i kroppen, så se her:Energiflow i kroppen

Fødderne har en overside og en underside, fodsålen. Oversiden er hvad du viser verden, og som bekendt er det ikke altid at indre og ydre passer sammen. Så hvordan ser din fodsål ud?

Indenfor Steiners bevægelseslære, heileurytmi, og hos Louise Hay er hård hud og ligtorne skabt af rigide tankemønstre. Så man kan jo arbejde både på at stå rigtigt og samtidig anskaffe sig et mere smidigt tankesæt.

Hvordan skal man stå for at stå rigtigt?

Alfien har taget et foto af sin fod og markeret de tre punkter med et P som skal presses ned. Første punkt er under storetåens hals, næste punkt er det lille benfremspring på ydersiden af foden og sidste punkt er hvor svang og hæl mødes. stå rigtigtSom du endvidere kan se, danner disse tre punkter en trekant. For at komme op skal man presse ned, lyder selvmodsigende men sådan virker det, være sig yoga, ballet, pilates eller andre bevægelsesformer.

Sådan gør du:

  • Stå barfodet og visualiser de tre punkter på hver fod, det tager tid at kunne finde/mærke dem.
  • Pres så ned og mærk efter hvis du kan, det kan tage lidt tid at få styr på, især hvis du har stået meget skævt/forkert, vil det tage et stykke tid for kroppen at vænne sig til noget andet.
  • Øv dig et par minutter hver dag, og gå endvidere så meget barfodet som du kan.

Andre tips

Ligeledes er det en god ide at gå uden sko så meget stå rigtigtsom muligt. Vendingen gå i fodformede sko eller få skoformede tæer er desværre ikke opstået ud af det blå.

Hjemmesko, med fast bund undgår Alfien. Er du hjemme så brug tykke uldsokker som hjemmesko eller strik dig et par af Alfiens futter, som er formet efter foden. Opskriften er gratis og egner sig også til begyndere. Se link for opskrift her:Opskrift på strikkede futter

Gratis zoneterapi

Om sommeren er der gratis zoneterapi eller noget der kommer tæt på i hvert fald. Småsten på stranden er gode at træde på og ja, det gør ondt, men det er fordi de små sten giver zoneterapi og jo mere ondt det gør, jo mere belastet er kroppen. stå rigtigtMan kan også selv fremstille et stenbad ved at fylde en trækasse med småsten og stå lidt på den hver dag. Eller forkæle sig selv med en zoneterapi behandling.

 

 

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem