Vintagestil: Strikkede fingervanter a la Alfien

Alfiien er som før nævnt blevet voldsomt grebet af vante-strikkeriet og de strikkede fingervanter i vintagestil tiltaler mit æstetiske gen. Strikkede fingervanter i vintagestilDet at skabe noget er en stor tilfredsstillelse, hvilket alle som har en hobby kan tale med om.

Antal mønstre i vintagestil

Indtil videre er det blevet til fem forskellige mønstre i vintagestil, men der er udsigt til at der kommer flere mønstre. Jeg anvender hovedsageligt garn fra Filcolana med 80% uld og 20% nylon, så vanterne kan holde til lidt mere end ingenting. Vanterne strikkes hovedsageligt på pinde 2,5 og det tager ca. imellem 10 og 15 timer at strikke et par.

Strikkekursus med tilhørende kompendium

Hvis du overvejer at kaste dig ud i at strikke fingerhandsker og du ikke har prøvet disciplinen før, er der mulighed for at deltage i et kursus i handskestrik.

Årsagen til at der nu er et strikhandskekursus, skyldes en henvendelse fra en læser omkring oprettelsen af et strikkekursus.

Handskestrik

Så Alfien gik fluks i gang med at finde ud af, hvordan et sådan kursus skulle afvikles.

Ligeledes er der også udarbejdet et kompendium til kurset i handskestrik.

Du kan læse mere her i ABC til handskestrik. Ligeledes kan du også se et katalog over de mange mønstre Alfien har til salg.

Mønstrene har navne

Mønstrene skal også have navne og da det er mormorstrik, kommer navnene fra min bedstemødre og længere tilbage.

Margrethe mønstret

Første mønster hedder Margrethe, Strikkede fingervanter i vintagestilefter min mormor, og da min biologiske farmor hed det samme,  føltes det rigtigt at første mønster i vintagestil bærer det navn.

Kamilla mønstret

Næste mønster hedder Kamilla, efter min farmor og er med små snoninger. Strikkede fingervanter i vintagestilDet er et mønster man tit ser på de strikkede fingervanter, man kan købe på kirkebasarer op til jul. Jeg kan varmt anbefale at frekventere kirkebasarer ved juletid, her kan man købe unikke gaver til en yderst rimelig pris og støtter samtidigt et godt formål.

Berthine mønstret

Tredje mønster hedder Berthine, det kendes også under navnet oldemormønstret, og skulle Strikkede fingervanter i vintagestilogså have et andet navn, efter hvad jeg har fået fortalt af en ældre medborger i venteværelset hos lægen en dag. Her sad jeg og hæftede ender, mens jeg ventede på at det blev min tur. Parret du ser til højre er strikket til en venindes 50 års fødselsdag, som elsker grøn i alle afskygninger.

Rigmor mønstret

Fjerde mønster hedder Rigmor og er et meget elegant mønster med snoninger og vintagestilhulmønster. Tænker at jeg skal strikke et par i lysegråt, meget snart. Lysegråt er en meget elegant farve og går til alt overtøj. Ligeledes vil en pelskant i vintagestil uden tvivl også være lækkert til.

Dagmar mønstret

Femte mønster hedder Dagmar mønstret og er med bobler og snoninger. Strikkede fingervanter i vintagestilDet er ikke helt så nemt at strikke som de andre, men den 3D effekt boblerne giver og illusionen af kronbladene i rhomben, syntes jeg er umagen værd. Jeg måtte pille op og starte forfra flere gange end jeg har lyst til at tænke tilbage på, det er hvad man kalder for iterationer i fagsprog. Jeg syntes ikke at mønstret, jeg først havde fundet på, var interessant nok. Boblerne så mærkelige ud, lignede nærmest vorter i følge min mand, suk, der var meget i vejen. Du kan se den første iteration til højre.Vintagestil

Jeg har købt garn til en lyslilla version, men det må vente lidt endnu.

Alfien elsker timelaps og har netop fået fremstillet en med sin fingervante produktion, tog næsten en hel søndag til orientering. Du kan se den lige nedenunder.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem