Nye mønstre til strikkede fingerhandsker i vintage stil

Fingerhandsker nye mønstre

Alfien har som sagt haft travlt med at designe nye mønstre til strikkede fingerhandsker  Fingerhandskerdet er dog ikke alle designs som er klar til salg, hvilket skyldes at det tager laaaang tid at skrive en udførlig opskrift og dernæst sikre sig, at den også er rigtig, det hedder at teststrikke. Men i det følgende kan du læse om de nye mønstre som er færdiggjort, hvorfor de hedder som de gør og hvor nemme eller svære Alfien vurderer dem til at strikke.

Du kan se hvordan du handler samt hvilke andre strikopskrifter, der findes her: Strikkatalog

Strikkekursus med tilhørende kompendium

Hvis du overvejer at kaste dig ud i at strikke fingerhandsker og du ikke har prøvet disciplinen før, er der mulighed for at deltage i et kursus i handskestrik.

Årsagen til at der nu er et strikhandskekursus, skyldes en henvendelse fra en læser omkring oprettelsen af et strikkekursus.

Handskestrik

Så Alfien gik fluks i gang med at finde ud af, hvordan et sådan kursus skulle afvikles.

Ligeledes er der også udarbejdet et kompendium til kurset i handskestrik.

Du kan læse mere her i ABC til handskestrik.

Styling og strikmønstre

Som det ses på billederne underneden, har Alfien også haft travlt med at style, vintage halskæder og strik passer så fint sammen.

Alexandrine mønstret

Navnet til Alexandrine mønstret, Fingerhandskerblev jeg inspireret til ved at gå rundt på kirkegården til Vor Frue Kirke i Kalundborg. Lidt fint navn og de passer til mønstret syntes Alfien, så Alexandrine det blev. Mønstret er nemt at strikke, trods det ser lidt avanceret ud og snoningen ned igennem midten af håndryggen løfter helhedsindtrykket.

Nelly mønstret

Nelly mønstret er opkaldt efter min farmors svigerinde, Fingerhandskersom barn syntes jeg, det var sådan et fint navn. Mønstret er nemt at strikke trods det ser besværligt ud. Jeg strikkede det i farven tangerine, en form for orange, jeg kunne simpelt hen ikke modstå farven. Jeg er ellers mest til blå, grønne eller lilla farver, men det kriblede i fingrene for at få strikket et par fingerhandsker i den farve.

Her kan du se en timelapse video med fingerhandsker, som finder deres partner. Videoen er inspireret af børnespillet memory.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem