Detox dit sind: Hvilke tanker skal du give slip på i 2018?

Skab forandring i 2018 med detox

Hvad fyldte i dit sind i det forgange år? Og er der noget, detoxdu gerne vil have skal være anderledes i 2018?  Er du også træt af negative tanker, som du ikke kan stoppe, så kan en detox af sindet være en løsning.

Jeg oplever, at jo ældre jeg bliver, jo mindre gider jeg at have de samme problemer. For at undgå det, skal der gives slip på noget, detox kan man også kalde det.

Den eneste person du kan ændre på er dig selv, så forandringen er nødt til at komme indefra. Den skal komme fra dig, hvis du altså vil, at der skal ske en forandring. Det kræver for det første en del disciplin. Dernæst at man er tilstrækkelig motiveret til, at nu skal det altså være anderledes. Her er et fortsæt mere svagt i koderne end en beslutning. En beslutning siger, nu skal der ske noget, og jeg giver ikke op. Uanset om det er svært og jeg må starte forfra mange gange.

Detox: De fire gyldne regler

Der er et par gyldne leveregler som, hvis man kan implementere dem i sit liv, reducerer antallet af situationer som bidrager betragteligt til de negative tankers opståen. Målet med levereglerne er at undgå, at negative følelser opstår og får overtaget og kommer til at fylde alt for meget. Negative følelser gør intet godt for en. Det gælder derfor om at slippe af med dem så hurtigt som muligt. Når du slipper de negative følelser, ja, så er det en detox af dit sind. Den vil gøre underværker for dit energiniveau, din sjæl og din krop.

Reglerne er som følger:

  • Gør altid dit bedste. Gør dit bedste i situationen, har du givet/gjort hvad du kunne, så hav fred med det. Næste gang er du måske klogere, men lige i den situation, der gjorde du dit bedste.
  • Antag ingenting. Lad være med at tro, at andre er som dig. Det gælder især, hvis du ikke kender detoxdem videre godt. Spørg ind så du ved, hvad du går indtil. Er det ikke, hvad du havde håbet på, kan du sige fra eller prøve at ændre på set-uppet inden det er kommet for langt. På den måde undgår du at blive skuffet, frustreret og måske også vred.
  • Forvent ingenting. Forventningens glæde er den bedste, og jo større dine forventninger er, jo sværere har virkeligheden med at leve op til det fantastiske scenarie, du har skabt i din fantasi. Så er det man bliver skuffet, og endda nogle gange voldsomt. Man forstår det ikke, man havde jo troet etc. Er det svært helt at lade være med at forvente noget, så vær realistisk og sæt dine forventninger, så lavt at de kan blive mødt.
  • Undlad at tage noget personligt. Især det sidste råd med ikke at tage noget personligt er rigtigt godt. Det handler ikke om dig, hvis andre behandler dig ondskabsfuldt eller er tarvelige, også selv om det føles sådan, det handler om dem selv og deres shortcomings. De har med andre ord, noget indre arbejde de skal have gjort. Undlad at gøre det til dit problem, det er deres sag,

Et andet perspektiv på situationen

Er man blevet rigtigt ked af det, kan det være svært at undlade at overtænke, fortolke og så videre derud af. Et af de redskaber jeg anvender til at komme videre med og få et andet perspektiv på situationen, er at velsigne den eller dem, som du oplever har handlet forkert. Velsign dem for alt det, de ikke er fx: Troværdige, venlige, samarbejdsparate, gavmilde, generøse og givende mennesker osv.

Du kan læse mere om, hvordan du velsigner her: Velsignelser

Velsign når du går tur

Det kan være, at du skal bruge mere end fem minutter på det, alt efter hvor meget det fylder hos dig, men du vil opleve, at den negative tankestrøm stopper. Jeg gør det typisk, når jeg er ude at gå tur. Der kan sagtens gå en kilometers penge eller mere med det, men så har jeg måske fred to kilometer eller resten af turen. Hvis/når den negative tankestrøm dukker op igen, så starter jeg bare forfra med velsignelserne.

Hvorfor virker det?

Det virker fordi du vender energien. Du bidrager derfor ikke med mere negativitet til situationen end der allerede er bundet i den. Dit sind bliver udrenset/detoxet, og du slipper dermed af med den psykologiske tyngde, situationen har skabt. Er du rigtig heldig, det er man ikke altid, er du måske ovenikøbet istand til at have medfølelse med dem, du har velsignet. Du bliver også glad igen hurtigt, fordi du ikke spekulere mere over det, du er simpelthen videre i dit liv. Jo mere du praktiserer/øver, jo bedre virker det.

Jeg har det princip, at når jeg starter på noget nyt, fx. ændrer en vane, og jeg falder i, så giver jeg ikke op, men fortsætter igen næste dag. Det kræver som sagt disciplin at ændre sin måde at tænke på, så det gælder om at ruste sig til udfordringerne.

Du kan også se under ti råd til at hæve din personlige energi, hvis du vil læse mere om hvordan du selv kan påvirke dit energiniveau. Personlig udstråling: Alfiens ti bedste råd

 

Gem

Gem

Gem

Gem