Opskrift på slaw af mayonnaise og peberrod
I Alfieboet bliver der serveret masser af grøntsager i alle afskygninger og allerede fra morgenstunden.
Da ikke alt er spist når tiden til aftensmad er inde, er det en nem måde at få brugt rester af de revne gulerødder, æbler og rødbeder på.
Hovedingrediensen i slaw er mayonnaise, i lang tid var det med dijon sennep og mayonnaise, slawen blev fremstillet, men efter en tur til Berlin, hvor der blev serveret peberrodsdip, er sennep blevet erstattet med peberrod og det er nu blevet den foretrukne slaw.
Smagen er pikant, finder Alfien og er en dejlig afveksling til den sædvanlige slaw med sennep.
Vi har opgivet cole slaw i vinterperioden efter for mange gange at måtte kassere hele og halve kålhoveder grundet skimmel.
Ingredienser til slaw af mayonnaise og peberrod:
Gulerødder, æbler og rødbede
Mayonnaise, peberrod, salt og peber
Sådan gør du:
Riv gulerod, æble og ukogt rødbede groft. Se eventuelt mere under solskinssalat:https://vintagealfien.dk/?page_id=694
Skræl et stykke friskt peberrod, jeg bruger gerne en 2 – 4 cm alt efter tykkelsen. Riv det fint.
Tag derefter noget mayonnaise og tilsæt det fintrevne peberrod samt lidt salt og peber, er det for bastant, dvs. du har for meget peberrod, tilsættes lidt vand eller mere mayo. Jeg bruger ikke sukker eller andet sødemiddel.
Tilsæt nu slawen til salaten og bland rundt. Som du ser skal der ikke meget slaw til en skål.Den vinder i øvrigt ved at trække et par timer i køleskabet.
Egner sig lige glimrende til kød såsom pulled pork eller røde bøffer som til vegetarretter.