Hvad spiser Alfien?
Anti-inflammatorisk kost er det nye sort og Alfien har faktisk spist det længe. Der er mange udmærkede artikler om det på nettet. Reducer dit sukkerindtag, undgå hvidt brød, brug gode olier, spis økologisk dyrkede afgrøder osv.
Hvad angår madlavning arbejder jeg generelt uden opskrift, jeg kan godt lide selv at finde på, undtagelsen er dog kager, men har tilskyndet af interesserede udarbejdet opskrifter på de sikre succeser, som du kan se under fanen Alfien kokkererer. Selv smager jeg bare til, hvilket virker fint for mig.
Jeg arbejder endvidere efter det princip at mad skal være ordentligt og fremstillet uden kemi, leveren skal rense det op og den arbejder så rigeligt i forvejen. Jeg spiser også meget nødigt, det jeg kalder kz-kød og fastfood rører jeg ikke, hvis jeg kan blive fri. Da jeg ydermere har prøvet at leve efter det ayurvediske princip nogle år, været vegetar, så palæo for en tid, til nu at være på hovedsagelig anti-inflammatorisk kost er det ikke længere svært at introducere noget nyt for mit madglade selv.
Jeg er ikke kostfanatiker, i hvert fald ikke i min egen optik, det eneste jeg faktisk nægter, er at anvende stevia i maden i stedet for sukker. Man kan sagtens finde smag i meget mindre sukkermængder, det tager bare lidt tid at vende kroppen til det og så kan man jo skeje ud med en lille slikskål fredag aften og en hjemmebagt kage eller trifli en gang imellem.
Selv er jeg glad for frisk frugtsalat med flødeskum med ren vanilje til og måske lidt lækkert mørkt reven chokolade ovenpå eller en DIY trifli som på billedet til højre.