I Alfiens have er der et særligt godt æbletræ, kunne godt være af sorten Gråsten, mener æblekyndige. I år bugner det med æbler på træet, som efterhånden nærmer sig de 70 år. Heldigt for Alfien som kan lide at lave og spise mad og især fra egen avl, der er nok at tage af for en tid.
Alfien elsker mad hvor der indgår æbler, rå, kogt eller bagt/stegt. Derfor kommer der et par opskrifter i den kommende tid på siden, hvor der anvendes æbler i større eller mindre mængder.
Alfiens æblerodguf er første opskrift, en klassiker i Alfieboet, som samtidig er nem at lave og smager godt, både varmt og koldt, til kød eller som tilbehør til vegetariske og veganske retter. Endelig også en fin opskrift til at få ryddet op i grøntsagsskuffens måske lidt slatne beboere.
Link til grundopskrift på æblerodguf:
https://vintagealfien.dk/?page_id=708
Anden opskrift er på æblekage med crumble, ligeledes en klassiker i Alfieboet.
Det er næsten et helt år siden jeg sidst har bagt en æblekage, men i går skulle det være. Der kom gæster og hvad passer så bedre end æblekage til eftermiddagshygge på en næsten sommerdag i slut september?
Se link underneden for opskrift på æblekage
https://vintagealfien.dk/?page_id=676
Tredje opskrift er på æbletrifli.
På en regnfuld søndag passer æbletrifli syntes Alfien. Da æblerne er så søde, bruges der næsten ikke noget sukker, kun 2% i forhold til frugtmængden.
Se link underneden for opskrift på æbletrifli.
https://vintagealfien.dk/?page_id=736