Halloween – Græskarsuppe
Jeg har fået græskarsuppe en del gange her og der, men har altid syntes, at det havde en lidt fad smag. Derfor tilsætter jeg et par æbler, så syrligheden balancerer det fade ud.
Græskarsuppe til 3 – 4 personer
- 1 stk Hokkaido græskar i tern og med skal
- ½ fennikel
- ½ – 1 rød peber
- 1 porre
- 2- 3 løg
- 1 – 2 æbler Belle Boscop eller andet madæble
- 1 gulerod
- 2 tomater
- Kogende vand så det dækker
- evt. lidt fløde
- Salt og peber
- Olivenolie og smør til sautering af løgene
Sådan gør du:
- Hak løgene og sauter dem i smør/olie blandingen til de er gyldne.
- Skær alle de andre grøntsager samt æblerne op og læg dem i gryden samme med græskar i tern. Æblerne giver den syrlighed, som gør at den lidt fade smag af græskar forsvinder
- Hæld kogende vand over så det lige dækker og lad det koge i ca. 25 minutter.
- Blend blandingen og smag til med salt og peber. Har du lyst så tilsæt eventuelt lidt fløde
- Server rygende varm med friskt brød.
Tips:
- Hvis du er til hvidløg, så tilsæt 1- 2 fed hvidløgsfed. Del hvidløgsfedene i halve og læg også dem i sammen med de andre grøntsager.
- Chili eller ingefær er andre forslag, som du måske kan syntes om
- Generelt er det bare at bruge, hvad man har i køleskabet, jeg har også brugt squash, pastinak og persillerod bare for at nævne nogle.
Mere suppe?
Kan du lide suppe er der her en opskrift på kartoffelsuppe, som er let at lave og kan dresses op og ned:Opskrift på kartoffelsuppe