Kartoffelsuppe let at lave og smager godt
I Alfieboet spises der en del suppe i den kolde periode fra slutseptember til midten af april. Særligt kartoffelsuppe er et yndet valg.
Kartofler giver en dejlig cremet suppe og så bruger jeg ellers, hvad der er i køleskabet af andre grøntsager som ekstra smagsgivere.
Populært til frokost i weekenden
I weekenden er det en populær spise til frokost. Det er dejligt efter en lang og måske også kold gåtur at spise noget varmt.
Jeg gør gerne det hele klart, så det bare skal koges, når vi kommer hjem fra dagens motion.
Opskrift på kartoffelsuppe
Som du kan se på billedet ovenover kom der også løg, porrer og rød peber i. Andre gode forslag kunne være pastinak, persillerod, fennikel, gul peberfrugt og gulerødder.
Opskriften er til fire personer som forret og to som hovedret
Ingredienser:
- 1 kg kartofler
- 3 løg
- 2 porre
- 1 rød peber
- Salt
- Kyllingesky, kan udelades
Sådan gør du:
- Skræl kartofler og løg. Skyl og rens porren og halver peberfrugten og pil kernerne ud
- Skær alle grøntsagerne i mindre stykker og læg dem i en stor gryde med vand, så det næsten dækker. Tilsæt salt og kog indtil grøntsagerne er møre ca. 20 min.
- Hæld en del af vandet fra inden du blender de kogte grøntsager, så suppen ikke bliver for tynd
- Spæd op med kogevandet lidt af gangen mens du blender, hvis du syntes at suppen er blevet for tyk.
- Sæt gryden med den blendede suppe tilbage på blusset, tilsæt kyllingeskyen, kog op og smag til med salt
Server brændende varm som den er eller med reven parmesan, brød og smør til, hvis du spiser sådan noget. Nyristet bacon er også godt til kartoffelsuppe.
Tip:
Hæld det resterende kogevand i en glasbeholder, så har du enten noget der kan drikkes lidt senere eller til at spæde suppen op med dagen efter, hvis du får en rest.
Der er næringsstoffer i kogevandet såsom mineraler og vitaminer, så det er en god ide at anvende det.
Jeg bruger i øvrigt kun glasbeholdere til madrester, hvilket skyldes at der er hormonforstyrrende stoffer i plast.
Dress din kartoffelsuppe op
Suppe er en taknemmelig ret, du kan tilsætte bønner, kogte porreringe eller en rest kød i tern.
Ligeledes kan en rest suppe blive til et helt måltid dagen efter, hvis den spædes op.
Her bruger jeg kogt ris, en rest fisk eller andet kød fra dagen før og nogle kogte bønner, hvis jeg har.
Er du glad for suppe, kan du her se en opskrift på Alfiens græskarsuppe, som udmærker sig ved ikke at være fad: Græskarsuppe