Karklud af bomuld

En nyttig ting er at strikke en karklud

Karklud

Varmt er det i det ganske land og i Alfieboet er der også ret så varmt.

Tiden går derfor med at sidde på terrassen og foretage sig nyttige ting. En af de ting som er nyttige, i fald i Alfiens optik, er at nedbringe mængden af garnrester.

En anden nyttig ting er at fremstille hjemmelavet hyldeblomstsaft og citronsyltetøj og igen i år er det lykkedes at få lavet lidt hyldedrik. Se her for opskrift:Hjemmelavet hyldeblomstsaft og syltetøj

Så tiden er gået med at strikke mere end flittigt, mener husfotografen, hvilket Alfien overraskende nok slet ikke er enig i.

Det seneste jeg har gang i på restefronten er karklude strikket i bomuldsgarn. Jeg har en ret så anseelig mængde af bomuldsgarn som blev til overs, efter de strikkede bøjlebetræk: Bøjlebetræk

I maj, hvor det også var varmt, strikkede jeg blomster af resteuldgarn til at sætte på mine strikhandsker og futter. Det kan du se mere om her, hvis du har lyst: Strikkede blomster

Karklud – stribet eller ensfarvet?

I gang gik jeg med kludene.
Da jeg som før nævnt har betragtelige mængder, og godt kan lide striber og matchende farver, er der mange muligheder for lidt delikat farvekoordination.

Mønstret jeg havde valgt er i øvrigt nemt og hurtigt at strikke, hvilket ikke er at foragte. Du kan se mere her for den udvidede version, kaldet dogmekludene:Dogmeklude. Begge opskrifter er tilgængelige for nyhedsbrevsmodtagere.

Måske for pæne til karklude?

Karklud

Syntes måske næsten at de er for pæne til karklude. Men så kan de bruges som små gæstehåndklæder på badeværelset eller måske som en værtindegave.

Endelig foreslog min svigermor at de kunne anvendes som mundservietter, ideer er der nok af. Ligeledes kan man strikke en ensfarvet karklud i en af de farver, som er brugt til de stribede, hvis der ellers er garn nok. Det kunne også være rigtigt fint.

Tit har jeg nøgler, hvor der kun er taget meget lidt garn, som det turkise garnnøgle på billedet ovenover. Det leder til det næste, nemlig hvor meget garn går der til en karklud?

Vej garnresterne så du ikke har for lidt garn

Karklud

Jeg vejer mine rester, men alt efter hvor god en vægt man har, kan det godt svinge et gram eller mere.

Garnforbrug er ca 35 gram til en karklud og jeg har strikket striber i fire farver. Dvs. at har du en små 9 -10 gram tilovers af en farve, løber du ikke tør.

Eller du kan vælge at strikke en tyndere stribe af en enkelt farve, hvis der ikke er nok.

Så længe man bare ved, hvor meget garn der er at rutte med inden man går i gang med strikkeriet, er det ikke et problem.

Hæfte ender

Karklud

At skifte garn ofte fører til en masse ender der skal hæftes, så jeg forsøgte mig med at strikke enderne med.

Da mønstret hvor der skiftes farve indeholder to farver, ses det ikke. Dog bliver højre side lidt tykkere på de masker, hvor der er strikket med dobbelt garn. Jeg strikker enderne med ind på de første ni masker.

Endvidere venter jeg med at klippe garnet af indtil jeg har strikket en pind til, således at det ikke går op. Se billedcollagen oven over.

Det er en smagssag, hvad man foretrækker. Man kan anskue det således, at det bare er en klud af restegarn, eller se det som en hyggelig beskæftigelse at hæfte ender.

At vælge farver

Jeg elsker farver og det at sætte farver sammen er en af mine helt store fornøjelser.

Min tresserkjole hjembragt fra Hawaii, har jeg strikket bøjlebetræk til og havde derfor pink garn tilovers. Pink og røde nuancer kan jeg godt lide, så den gav inspiration til en colorway for en ny klud.

Gør Alfien glad

Kunne du lide det du læste?

Så gør Alfien glad og del blogindlægget med andre og/eller efterlad en kommentar underneden i “leave a comment”. Ligeledes kan du også følge med på Facebook samt Instagram, ifald du gider det:Vintagealfien på Instagram og Vintagealfien på FB 

About Alfien

Alfien, alter ego samt nickname hjemme som i cyberspace, står bag bloggen Vintagealfien. Her blogger jeg omkring alt det, jeg er passioneret omkring. Emner er især strik, vintagestil, DIY samt helse.
This entry was posted in Bomuldsgarn, Garnrester, Strik, Strikkede karklude and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Karklud af bomuld

  1. Nina Wøggsborg says:

    Har du en opskrift på dem?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *