Pia Riis Ottosen: Min egen vintagebutik

Egen vintagebutik?

Har du nogensinde drømt om at åbne din egen vintagebutik? Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Alfien ihvertfald tit har drømt lidt om at have sin egen butik. Fyldt med håndplukkede ting, skulle den være. Såsom skønne vintagekjoler, broderede tasker, flotte vintagehatte og lækre accessories.Vintagebutik

Alfien har derfor entreret med gæsteblogger Pia Riis Ottosen, der har sin egen vintagebutik. Du kan her læse om, hvordan en passion for vintage, førte til åbningen af hendes egen butik, nemlig Stylistuniverset på Søborg Hovedgade. Det er ikke nogen kedelig butik Pia har, hvilket Alfien ved alt om. Årsagen til denne insideviden skyldes hyppige besøg i den lille hyggelige butik, der ligger yderst belejligt på vejen til dagligvarebutikkerne.

Pia Ottosen: Min egen vintagebutik – StylistuniversetVintagebutik

Jeg har foretaget mig mange andre ting end lige at have dette lille skønne Univers. Men passionen for genbrug, “skæve” ting, kontraster, vintage, farver og retro har været der i mange år. Helt siden jeg som 14-15-årig begyndte at handle i genbrugsbutikker.

Jeg sprang bare ud i det

Det var ikke planlagt, at jeg skulle åbne min egen vintagebutik. Faktisk kom jeg helt tilfældigt forbi en butik til udlejning i Søborg, som passede i vintagestilen, da jeg var ude at lufte hundene i starten af 2017. Samtidig var jeg ikke helt glad for det job, jeg havde, så jeg sprang egentlig bare ud i det. I april 2017 åbnede jeg så min første vintagebutik. Her startede jeg med at sælge vintage og nips samt også indimellem nyere genbrug.Vintagebutik

Mere tid til butikken

Jeg havde i begyndelsen også et deltidsjob på Østerbro som salgsassistent, men jeg blev hurtigt klar over, at hvis jeg skulle gå helhjertet ind i projektet, så skulle der være mere tid på kontoen. Derfor sagde jeg mit deltidsjob op og brugte det meste af min tid på at få den lille butik op at køre. Det er gået over al forventning med mange glade kunder, som syntes at det er skønt, at der er kommet noget “anderledes” til Søborg Hovedgade.

Ny beliggenhed, Søborg Hovedgade 58

Jeg havde fået kig på en anden butik, som jeg syntes bedre matchede stilen til min butik. VintagebutikHeldet var med mig og jeg fik overtalt Jonny Asp, som ejer huset på Søborg hovedgade nummer 58, til at jeg måtte leje hans butik. Her åbnede jeg den 6/1-18, stadig med vintagetøj og smykker, men nu også med lidt Repro, hvilket er en nyproduktion af fx 50er snit, nye farverige sko og meget andet godt.Vintagebutik

Jeg mikser det hele, så man ikke skal være en bestemt type for at komme i butikken. Det er et Stylistunivers, farveunivers og et vintageunivers simpelthen.

Stemningen i butikken

Jeg gør meget ud af at have stemningen af vintage med i butikken. Det skal være en oplevelse at træde ind i butikken på alle måder.Vintagebutik

Jeg fornemmer også at kunderne syntes, at de får en god oplevelse. Mange har sagt at de kan mærke at det er min passion. At jeg har hjertet med i det, jeg laver. Det har de meget ret i. Jeg har hjertet med hele tiden og elsker min lille vintagebutik.

Ikke mange regler i min butik

Jeg oplever også, at butikken ikke kun giver mig glæde. Mange af mine søde kunder, kommer i den flere gange om ugen, blot for at være en del af det lille univers.Vintagebutik

De tager lidt af den gode energi med hjem som stemningen i butikken giver. En lille likør giver jeg også indimellem, det er hyggeligt lige at skåle god mandag eller god weekend med sine kunder, syntes jeg. I min butik skal det ikke være så firkantet med tossede regler og retningslinjer, for så forsvinder magien og den gode energi.

Min stil er ikke låst til et bestemt årti

Jeg kan godt lide at mikse tingene, at bruge nyt og gammelt sammen, ikke rendyrke en stil fra et bestemt årti. Den ene dag er jeg måske i en smuk 50-er kjole, den anden dag i lilla strømpebukser og en multifarvet kjole eller måske i jeans og t-shirt. En af mine veninder har før nævnt, at jeg er lidt som en kamælon. Jeg er i stand til at klæde mig meget forskelligt og efter humør og stemning.Vintagebutik

Måske er det også derfor, at jeg sælger så meget blandet? Den ene uge er det lige pludselig en masse øreclips, den næste uge blomstrede kjoler og så måske en masse Repro. Der er ikke en dag, der er ens rent salgsmæssig.

Personlig betjening

Flere og flere kunder vil også gerne have den personlige og ikke mindst ærlige betjening. Baggrunden i tøjbranchen og min uddannelse som stylist gør, at jeg kan guide en kunde til lige netop det rigtige outfit for hende. Det øjeblik hvor kunden oplever følelsen af at være smuk og fin, gør mig så glad og kan redde en hel dag.

Events i vintagebutikken

Jeg kommer også til at have forskellige events. Jeg har blandt andet lige haft foredrag med “vintagedronningen” Pia Storm i starten af februar i år. Vintagebutik

Butikken var fyldt op med vintageinteresserede kvinder, og jeg måtte desværre sige nej til flere interesserede, da pladserne hurtigt slap op. Næste event i min vintagebutik havde jeg tænkt skulle være et make-up foredrag. Her er fokus selvfølgelig på make-up i vintagestil.Vintagebutik

Jeg planlægger ikke så meget, men venter og ser, hvad der dukker op af spændende ting, som lige kan passe ind i det lille Univers.

Vintagemesse i Vega i april

Jeg er naturligvis at finde på den næste vintagemesse. Messen finder sted i VEGA 8/4-18. Vintagebutik

Er du interesseret i fine og smukke vintagekjoler? Så skal du ikke snyde dig selv for at deltage denne dag. Selv har jeg kun en lille stand på messen, men selve messen bliver stor. Den er fyldt med mange spændende sager, herunder også et modeshow.

Mere fra Pias univers

Har du lyst til at se mere fra Pias univers? Så kan du besøge butikken i Søborg. Ligeledes er Stylistuniverset at finde på de sociale medier, Facebook og Instagram. Se links underneden.

FB:Stylistuniverset og på Instagram:Stylistuniverset

Alle billeder tilhører Pia Riis Ottosen

About Alfien

Alfien, alter ego samt nickname hjemme som i cyberspace, står bag bloggen Vintagealfien. Her blogger jeg omkring alt det, jeg er passioneret omkring. Emner er især strik, vintagestil, DIY samt helse.
This entry was posted in Vintagestil and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *