DIY: Pynt din vintagetaske så den matcher din personlige stil

Hvem elsker ikke en smuk taske?

Maria Olterbech er igen gæsteblogger på siden og deler ud af sin kreativitet. Denne gang er emnet pynt din vintagetaske, hvor fokus er på at forny gamle tasker, så de får et nyt liv. Og som du kan læse nedenunder og se på billederne, så er det lykkedes udover al forventning, Alfien er ihvertfald yderst imponeret.

Pynt din vintagetaske af Maria Oltherbech

Pynt din vintagetaske

Mine vintagekjoler betyder meget for mig og ligeledes gør mine tasker. Jeg elsker smukke tasker og er vild med et gennemført look. Jeg kan godt lide, at det hele hænger sammen, at der er en rød tråd i mit outfit simpelthen. Det kan for eksempel være i form af en farve, som går igennem i kjolen, smykkerne og tasken. Et eksempel er den lyserøde kjole, med matchende tørklæde og tasken, der er pyntet med blomster i røde nuancer.Pynt din vintagetaske

Pust liv i din gamle taske

I et stykke tid havde jeg haft tanker om at puste liv i gamle tasker. Forny vintage eller retrotasker med et look som er iøjenfaldende, som der lægges mærke til og med min personlige smag og kreation. Kort sagt at have en taske, som alle andre ikke lige har. Pynt din vintagetaske

Jeg tænkte, det skulle blive et kommende projekt, det at kreere mine helt egne modeller. For at blive inspireret har jeg kigget meget på forskellige sider på nettet og på Pinterest faldt jeg over nogle smukke tasker, som jeg blev ret så betaget af og tænkte, sådan noget må jeg da selv kunne lave.

Det er en kreativ proces

At pynte en vintagetaske med blomster er en kreativ proces, hvor designet bliver til under opbygningen. Jeg ved således aldrig, hvordan det ender med at blive, da det hele bliver til undervejs, når jeg står med det og betragter blomsterfarver og smykkesten.

Jagten på materialerne

Jeg besluttede at gå jagt efter gamle lyskranse for at bruge blomsterne til dekoration på mine tasker. Pynt din vintagetaske

De sidste måneder rundt på mine ture i genbrug, har jeg har købt ufatteligt mange lyskranse. Ligeledes har jeg købt en masse smykkesten/perler i en secondhand shop og endelig sekundlim hos Søstrene Grene. Pincetter havde jeg i forvejen.

DIY: Pynt din vintagetaske – sådan gør du

MaterialerPynt din vinatgetaske

  • Gamle lyskranse
  • Smykkesten
  • Sekundlim
  • Pincet

Trin for trin vejledning

  • Start med at vaske de tasker som er af lak, skind eller plastik af med en ren våd klud
  • Skil alle lyskranse ad og gem kun selve blomsten 
  • Byg dine blomster op en for en og lim for hvert lag. Blomsterne er sat sammen flere gange, inden de er klar til at blive limet på taskenPynt din vintagetaske
  • Pres blomsterne sammen med en pincet ovenfra, du kan også bruge din fingre
  • Afslut med at pålime en smykkesten som blomstens midte
  • Lim nu blomsterne på tasken styk for styk

Det skal du være opmærksom på

Det kræver lidt snilde og øvelse at håndtere sekundlimen, og jeg har da prøvet at få limet fingre og en saks sammen ved en anden lejlighed. Det kan derfor være en god ide at have et lille limkursus, inden du kaster dig ud i projektet. Har du børn til at hjælpe med, så vær ekstra opmærksom på, at de ikke kommer galt afsted med limen.

Dekorer dine håndspejle

 Jeg har også dekoreret gamle håndspejle og syntes de er blevet superfine.Pynt din vintagetaske

Der er brugt samme fremgangsmåde som ved pynt din vintagetaske og spejlene er ligeledes købt i genbrug.

Mere fra Marias kreative univers

Har du lyst til at se mere fra Marias univers er der muligheder på de sociale medier, Facebook og Instagram, se links underneden. Ligeledes kan du også læse et andet blogindlæg fra Marias hånd, hvor soveværelset får et make-over og nu fremstår helt i vintagestil: Soveværelse i vintagestil

På Facebook Marias FBprofil og på Instagram:Marias Instagramprofil

Pynt din vintagetaske

 

Alle billeder tilhører Maria Olterbech.

 

About Alfien

Alfien, alter ego samt nickname hjemme som i cyberspace, står bag bloggen Vintagealfien. Her blogger jeg omkring alt det, jeg er passioneret omkring. Emner er især strik, vintagestil, DIY samt helse.
This entry was posted in Vintagestil and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *