Hæfte ender, sådan gør jeg
Sjovere at strikke end at hæfte ender
Efterhånden har jeg strikket en del fingerhandsker og ligeså sjovt det er at strikke, og især mønstret, ligeså kedeligt syntes jeg det er at hæfte enderne. Men det skal jo gøres.
Der er forholdsvis mange ender at hæfte, ca 12 stykker for hver handske. Det tager mig derfor hurtigt en time at få hæftet ender på et par fingerhandsker.
Jeg går ret systematisk til værks, og jeg har lagt mærke til, at jeg altid gør det på den samme måde. Hvilket får mig til at tro, at det nok er den hurtigste måde at gøre det på.
Hæfte enden fra opslåningen
Først hæfter jeg enden fra opslåningen. Den bruger jeg til at sy ribkanten sammen med.
Det er typisk kun et par sting, der kræves der, da jeg strikker rundt efter anden pind.
Ribkant strikket på to pinde
Et par enkelte gange har jeg måtte strikke ribkanten på to pinde, fordi jeg var kommet afsted med de forkerte strikkepinde.
bliver der så et lidt større monteringsarbejde, da det i sagens natur nu ikke længere drejer sig om et par enkelte sting.
På den røde fingerhandske underneden er ribkanten syv centimeter, der således skal sys. Men da alternativet var ikke at få strikket noget den dag, så var skaden til at overse.
Kan man tillade sig at strikke, når man er på besøg?
Det at strikke, når man er på besøg, hos andre er der mange holdninger til.
Min holdning er, at det ikke kan genere.
Dette er set i lyset af, at mange uden problemer er på deres telefon både til små og store sammenkomster. De tager imod opkald, tjekker og sender beskeder, er på Facebook osv.
Så jeg har altid lidt strikketøj, der egner sig til socialstrik med i tasken, når jeg er ude.
Har du lyst til at give din holdning til socialstrik, kan du skrive i kommentarfeltet nederst på siden.
De dele af en fingerhandske, der egner sig godt til social strik
Det som egner sig særligt godt til socialstrik, er noget man kan strikke på uden at skulle kigge i en opskrift hele tiden.
For en fingerhandske er det ribkant og fingre. Strikker jeg et meget let mønster på håndryggen, så går det også.
Træk enderne fra fingerspidserne igennem
Dernæst bruger jeg en synål og tråder enderne fra de enkelte fingerspidser en for en og trækker dem igennem, startende med tommelfingeren. Derefter vrangvender jeg den del af handsken, som du kan se på billedet nedenunder.
Vrangvend fingrene
Nu mangler der kun at få fingrene vrangvendt.
Det gør jeg på følgende måde ved at trække i fingerspidsernes tråde en for en.
På videoen underneden er jeg nået til pegefingeren.
På den måde får jeg vendt de strikkede fingre på en nem måde og samtidig gør trækket i tråden, at fingerspidsens ende nu er helt samlet.
Endelig er det også lidt sjovt at se, hvordan fingeren kommer til syne.
At hæfte de resterende ender
Jeg starter med at hæfte tommelfingerens ender, og arbejder mig igennem til lillefingeren.
I fald der er eventuelle huller i det strikkede, hvor jeg har samlet masker op til fingrene, det kan jo ske, bruges tråden der hæftes med til at lukke det pågældende hul.
Vær opmærksom på at det ikke kan ses på retsiden, hvor du har hæftet enderne. Jeg bruger typisk at hæfte tråden ned i retmasker, når det er muligt.
Andre tips og tricks til strikning af fingerhandsker
Er du interesseret i at få nogle flere fif til strikning af fingerhandsker, kan du se mere her: Tips og tricks når du strikker fingerhandsker