Kunsten at strikke fingerhandsker til andre – der passer

Strik fingerhandsker til andre som passer

Farven er kinarød

En af mine veninder så mine røde strikkede fingerhandsker med pels til en venindekomsammen i januar 18, og ville så gerne have et par magen til. Normalt strikker jeg ikke til salg, da det er besværligt og ganske rigtigt, var det ikke helt nemt.Fingerhandsker

Der var nemlig indtil flere udfordringer i det projekt, her skal bare nævnes de tre største:

  1. Finde den helt rigtige farve på garnet
  2. Få rød pels og i den rigtige matchende farve
  3. Få strikket fingrene i den rigtige længde

Mønstret hedder i øvrigt Margrethe og du kan se mere om det her:Margrethemønstret

Garnets farve

Venindens færdige handsker uden pels er lagt op på en kinesisk vintagekimono, som min svigerfar hjembragte til min svigermor i 60’erne. Farven på garnet er, som du kan se kinarød, og den var faktisk ikke helt nem at finde.Fingerhandsker

Jeg udstyrede mig derfor med et stykke restpels i den rigtige farve og gik så ellers i gang med at lede efter garnet i fysiske butikker. Internettet duer ikke til sådan en proces, da farverne ikke afbildes 100% korrekt. Da jeg egentlig havde opgivet en garnbutik, fandt jeg så endelig garnet udenfor i en kurv. Garnet er fra Mayflower, og hedder 1. class, farvekoden er 2014, med 75% uld og 25% nylon.

Den røde pels

Rød pels er svær at få fat på, men jeg havde dog kort forinden været på bytur med min niece, og i den forbindelse var vi lige et smut forbi Samarkand på Østerbro. Fingerhandsker

Som altid gennemrodede jeg hele kurven med restskind og så noget rød pels. Men på det tidspunkt havde jeg ingen projekter, der involverede den farve pels, og lod derfor pelsstykkerne ligge. Så ifald det ikke var solgt til en anden, var pelsen også i hus. Jeg kontaktede derfor Jane Eberlein, som ejer Samarkand, og heldet var med mig, hun havde stadig pelsstykkerne. De blev lagt til side, så jeg kunne komme forbi og hente dem senere i den uge. Samarkand på Østerbro

Sådan får du styr på fingerlængden

Veninden er udstyret med lange slanke fingre, lige sådanne nogle fingre, som jeg selv godt ville have haft. Derfor vidste jeg, at hun ikke kunne passe standardversionen, hun ligger simpelthen udenfor normalområdet i fingerlængde. Problemet skulle altså løses og hvordan jeg fik styr på fingerlængden, kan du se i videoen nedenunder.

Pelsstykkerne var ret så forskellige til de røde fingerhandsker

Som sagt er rød pels svær at få fat på, og som du kan se af billedet underneden, er der ret så stor forskel på pelsens bredde. Fingerhandsker

Endvidere havde jeg også kvajet mig, da jeg syede de to pelsstykker sammen. Du kan se på billedet, at hverken den øverste eller den nederste kant af pelsen flugter. Det måtte pilles op og sys sammen igen, og først derefter blev pelsstykket delt i to og påsat de færdigstrikkede handsker.

En DIY-vejledning til hvordan man påsyr en pelskant på et par fingerhandsker, finder du her: DIY: påsætning af pelskant

De færdige strikkede fingerhandsker med rød pels

Endelige blev de færdige, de smukke kinarøde fingerhandsker og fra jeg slog maskerne op, til jeg blev færdig, tog det omkring otte dage. Og veninden ja, hun er glad for sine nye strikhandsker.Fingerhandsker

About Alfien

Alfien, alter ego samt nickname hjemme som i cyberspace, står bag bloggen Vintagealfien. Her blogger jeg omkring alt det, jeg er passioneret omkring. Emner er især strik, vintagestil, DIY samt helse.
This entry was posted in Fingerhandsker, Fingerlængde, Strik and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *