Nyt i marts hos Alfien – Fingervanter med hulmønster

Så blev det marts, hvilket er den første forårsmåned efter kalenderen i hvert fald. Alfien har gået og glædet sig til lysere tider,  en vinter er hård ved et lysvæsen. Men gudskelov er der dog faldet lidt sne i februar, hvilket har gjort det tåleligt. Endnu en vinter er således gået på hæld, det fældes der ikke mange tårer over i Alfieboet, tværtom er der nærmest feststemning hos Alfien.

Fokus på fingervanter med hulmønster

I dette nyhedsbrev er der fokus på hjemmestrikkede fingervanter med hulmønster, Alfien kalder dem fingervanter med mormormønster. FingervanterAlfien havde faktisk aldrig strikket fingervanter før, kun vanter, for slet ikke at tale om at udarbejde opskrifter til fingervanter. Men det er der blevet rådet kraftigt bod på, som du kan læse om længere nede.

Hvad spiser Alfien og hvordan det blev til en partypiece, kan du også læse om. Der er opskrift på fremstilling af ghee, eller smørolie, et delikat alternativ til almindeligt smør, hvis du ikke tåler mejeriprodukter så godt eller bare vil gøre det lidt nemmere for din lever i hverdagen. Der er endvidere nyt på DIY fronten, hvor en lidt kedelig pelshat er gjort trendy. Nye vintage effekter vil forhåbentlig blive sat til salg i løbet af marts på siden.

Alfien er også kommet på Instagram, på profilen WhereAlfiesGo uploades effekter til salg.

Mormorvanter – opskrift på strikkede fingervanter 

Alfien havde længe gået og tænkt på at strikke fingervanter, men har ikke kunne finde en ordentlig opskrift. Der er mange krav til fingervanter, og den måske vigtigste er, hvordan tommelfingeren er sat på. Det er yderst væsentligt for vantens kvalitet finder Alfien. Så er der selvfølgelig også selve mønstret og farven. Det skal være et pænt, lidt gammeldags hulmønster. Det er rigtigt overskudsagtigt, hvilket skyldes at tidsforbruget hurtigt er en 15 timer eller mere på at strikke sådan et par mormorvanter. FingervanterEndvidere passer hulmønstre godt, hvis man sætter en pelskant på. Pels og hulmønster spiller fint op imod hinanden og giver et delikat, luksuøst look. Endelig vælges farven på garnet efter hvad vanterne skal passe til af overtøj. Skal der pelskant på, skal pels og garnfarve helst matche og endelig er der yndlingsfarve, hvis det er til gave.

Nåeh, tænkte Alfien, så kan jeg da selv finde på og kigge lidt på nogle strikkede vanter, der opfylder kravene. Ovenover ses det mønster, som Alfien indtil videre har udarbejdet opskrift til. Opskriften er udførlig beskrevet, således at også mindre rutinerede strikkere kan være med. Opskrift på fingervanter med mormormønster er DKK 33.

Se mere: Fingervanter – mormormønster

Er du istand til at strikke, kan du ligeledes glæde en veninde eller et andet væsen med en unik gave, som ikke bare kan købes et hvilket som helst sted. Det er ligeledes fortsat in at være unik i 2017, også på gavefronten, så dejligt at være på mode igen, med en så gammeldags syssel som at strikke.

Hvad spiser Alfien og hvorfor?

Du kan også læse om Alfiens madvaner og hvorfor det en overgang nærmest var en party-piece blandt veninder og andre væsener. På billedet ses en typisk frokost i Alfieboet, solskinssalat, hvide bønner, æg, rodguf og avocado, hertil mayonnaise og olivenolie. Derudover spiser jeg gerne to stykker rugknækbrød med ghee og salt til. Læs mere her: Hvad spiser Alfien?

 

Ghee fremstil det selv

Ghee fremstiller Alfien selv, det er ikke svært, det tager bare lidt tid, men det er rigeligt umagen værd. Se mere: Fremstil din egen ghee

 

 

DIY – Pimp en pelshat

Alfien har som sædvanlig været lidt rundt i forskellige loppeshopper den sidste måneds tid. Er man til unika er en genbrugsbutik absolut stedet. I februar var et af loppefundene blandt andet en lidt konet pelshat, som er blevet stylet op til en trendy sag. Se mere DIY: Style et loppefund

 

 

Nyhedsbrev

Er du interesseret i at læse om Alfiens gøren og laden, er der et sign-up for nyhedsbrev i øverste højre hjørne.

 

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

About Alfien

Alfien, alter ego samt nickname hjemme som i cyberspace, står bag bloggen Vintagealfien. Her blogger jeg omkring alt det, jeg er passioneret omkring. Emner er især strik, vintagestil, DIY samt helse.
This entry was posted in DIY, Nyheder hos Alfien, Strik and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *