Nyt i maj hos Alfien – Nye mønstre i vintagestilen

Der har været travlt i Alfieboet med arbejde og weekenderne er gået med festivitas, herunder flere konfirmationer og fødselsdage, for slet ikke at tale om Alfiernes fødselsdag, der begge ligger i maj og derfor konsekvent erklæres for nationale helligdag i boet. Den store sammenhængende tid til blogskrivning har der derfor ikke været, kun lidt hist og pist.

Endelig fik Alfien tid til at uploade nye vintageemner til salg. Det skete lørdag d. 27 maj, se mere nede i bunden af posten.

Maj er ved at gå på hæld, dog med varmere vejr, store dele af maj har været koldt som i april, er de fleste nok enige om. Alfien nyder de længere dage og solen, forår og sommer er de årstider som passer Alfien bedst, alt er som nyt og giver håb om nye begyndelser. 

I marts var der nogle blomster, der især vakte opsigt på stativet hos den lokale blomsterpusher. En blomst af arten Helleborus, også kendt som julerose, denne her hedder Winther Angels og er bare yndig. Den og dens søster har prydet indgangen til Alfieboet lige siden.

Nye mønstre i vintagestilen

Alfien har fortsat gang i fingervante-strikkeriet.Nye mønstre Interessant at man kan blive så fanget af at strikke fingervanter, det havde Alfien aldrig troet. Der er blevet strikket så meget i Alfieboet på det sidste, at ondsindede væsner påstår, at det er blevet en mani. Derfor er der således kommet flere nye mønstre til i vintage stilen, som Alfien finder er så fin. På tallerkenrækken kan ses et udsnit af produktionen.

Et par af af de nye mønstre vises endvidere i close-up til højre.Nye mønstre

Det første er med snoninger samt hulmønster og hedder Rigmor mønstret. Fint udtryk og dejlig farve. Desværre tabte jeg dette par samt et andet par ud af min taske for et par uger siden. Håber de har gjort glæde hos finderen.

Det næste er med snoninger og bobler og hedder Dagmar mønstret. Nye mønstreBoblerne giver en 3D struktur og danner en blomst midt i rhomben. Dette mønster er lidt sværere at strikke, så Alfien vil ikke anbefale det til en nybegynder.

Opskrifterne koster DKK 35 per styk. Se mere her: Strikvanter i vintagestil

I Alfieboet er der netop fremstillet en lille timelap video, seks sekunder tager den at afspille og flere timer, ja næsten en hel søndag, at fremstille.

DIY – Styling af gaver

Alfien eeeeelsker DIY og derfor kan du læse om nogle af Alfiens interesser indenfor styling af gaver. De udgøres af diverse stempelpuder og stempler samt pompomfremstilling af garn.

Det er de fineste små kort man kan fremstille og påsætte sine hjemmeproduktioner. Alfien elsker især stemplet med teksten “Made with love” fra Hero Arts. Nye mønstreStemplet er blevet brugt flere gange i foråret, og senest da en Alfieprospect havde fødselsdag. Her ses tagget sat på gaven, et par sorte strikkede fingervanter i et mormormønster med påsat hvid ræv. Se mere her: DIY: Styling af gaver

 Marts loppefund – En Borsalino hat

Alfiens absolutte bedste fund i marts, var en sort Borsalino hat. Fremstillet af kaninhår er den og totalt vintage. Alfien skal have den på en dag snart og ikke kun til fotoshoot. Se mere her:Borsalino et ikonisk brand

Spiritualitet og livsstilsændringer

Livsstilsændringer er hvad der sniger sig ind på en, når man begynder at højne sin bevidsthed. En måde at gøre det på kan være ved velsignelser og taknemmelighed. Hvis du som så mange andre har det med at bande ting langt væk, når det ikke går som du vil have det og ikke være taknemmelig for det, du allerede har, så er det måske på tide at lægge stilen om? Du kan læse mere om, hvordan du kan gribe det an her:Velsignelser

Kropsintuition og kinesiologi

I løbet af april måned tikkede der en mail ind i mailboksen fra en af de helsepushere, der bliver fulgt i Alfieboet. Alle kan ikke tåle at det spise det samme, når de skal tabe sig, er den forkortede version af den mail. Alfien stoppede for lang tid siden med at tro, at one size could fit all, og sørger derfor lige at tjekke inden maden ryger over på tallerkenen og videre ind i munden, om det er også er godt netop nu at spise det. Det handler om kropsintuition og kinesiologi og hvis du er interesseret i at finde ud af, hvordan du gør det, kan du læse mere her: Kropsintuition

Vintage emner til salg

Denne gang er det sko, fire par  i alt. Et par guld sandaler fra Bruno Magli, yndige det er hvad de er. Et par sølvsandaler fra Bally fra 80erne. To par lækre højhælede fra slut 60, start 70erne. De tre sidste par kommer fra min svigermors samling og især de højhælede har en stil, der stadig holder. Ærgerligt at Alfien ikke kan passe dem selv. God stil og kvalitet klarer uden problemer en 50 år eller mere. Se billede og mere her: Vintage sko

Nyhedsbrev

Er du interesseret i at læse om Alfiens gøren og laden, er der et sign-up for nyhedsbrev i øverste højre hjørne.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

About Alfien

Alfien, alter ego samt nickname hjemme som i cyberspace, står bag bloggen Vintagealfien. Her blogger jeg omkring alt det, jeg er passioneret omkring. Emner er især strik, vintagestil, DIY samt helse.
This entry was posted in DIY, Nyheder hos Alfien, Strik and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *