Projekter når det er sommer – måske når jeg det hele?

Alfien har som sædvanligt lagt en masse planer for ferien. Oprydning står altid på skemaet, men også at få bund i nogle af de projekter, som er blevet skubbet i løbet af året.

Projekter har jeg altid masser af, fx. den løbende fatwa mod alt det, som har samlet sig i kælderen og andre steder.

Men også de mere hyggelige og hobbybetonede projekter, som selvfølgelig inkluderer strik og mad. Derudover er der også alle de sociale arrangementer, der er blevet skudt til ferien.

Projekter i Alfieboet

Fotoshoot af fingerhandsker i mønstret Rigmor

Et af de projekter der var blevet skubbet, var et fotoshoot til opskriften af et par strikkede fingerhandsker, i mønstret kaldet Rigmor.

Blå strikkede fingerhandsker
Rigmormønstret med snoninger

Årsagen var den lidt uheldige omstændighed at jeg havde tabt to par færdigstrikkede handsker, hvoraf den ene var i dette mønster, sidste efterår.

Ærgerligt nok var det før de havde nået at blive fotograferet. De måtte derfor strikkes om og det tog lidt tid at få taget sig sammen til det.

Stylet med to brocher i stedet for halskæder

Fingerhandskerne er stylet med to matchende vintagebrocher i emalje fra 1960’erne, jeg syntes det skulle være noget andet end de sædvanlige halskæder.

Emaljebrocher er i øvrigt noget, jeg er blevet rigtig glad for inden for det sidste halve år.

Interesseret i flere fingerhandskemønstre?

Er du interesseret i at se flere mønstre, kan du kan se i Alfiens strikkatalog, hvor der hele tiden kommer nye mønstre til. Ligeledes kan du også se mere om Fingerhandsker i vintagestil samt Flere strikkede fingerhandsker i vintagestil.

Dogmeklude – strikket i bomuld

På strikkefronten er jeg for tiden i gang med at strikke dogmeklude af bomuld.

Det er en herlig beskæftigelse, der egner sig yderst glimrende til et varmt vejr.

Der kommer et indlæg om dogmekludene senere på sommeren.  Når opskriften er udarbejdet, de har været til fotoshoot etc. Dogmeklude.

Det forrige indlæg om karkludene, der egentlig er for fine til karklude, kan ses her: Kludene som var for fine til karklude

Projekter i haven – terassetrappen og en ridder i beton

Sommerfuglelavendler er jeg vild med

I Alfieboet, som i resten af landet, er det varmt.

Det er herligt, at kunne sidde ude morgen, middag og aften og også lidt ind imellem, men dog helst i skyggen.

Netop skygge er der meget af på min lille terrasse og det er også det sted udenfor, hvor jeg sidder allermest, når vejret er godt.

Trappen og terrassen er fyldt med blomster, hvilket i sig selv er et projekt at få købt ind. Jeg støtter flittigt byens blomsterhandlere, når foråret og sommeren melder sin komme.

Særligt glad er jeg for de lilla og blå farver.

Alfien – En containerarkæolog

Betonrelieffet med ridderen og sommerfuglelavendler

Alfien udøver ihærdigt disciplinen containerarkæologi.

Det er de mest fantastiske effekter, der kan findes både ved storskraldstid og indimellem. Betonrelieffet med ridderen var stillet til storskrald en vinterdag i forbindelse med et hussalg på den vej, hvor jeg bor, for en fire år siden.

Relieffet er fra 1930’erne og havde siddet på husets garage siden opførslen, men nu skulle der styles til salg, så ned var det taget og ud skulle det.

Jeg var heldig, at jeg kom forbi og fik øje på det. Endvidere stod ejeren af huset der, så jeg fik historien, og derudover bar han det hjem til mig.

Taknemmelig var jeg både over fundet og hjælpen til hjemtransporten, relieffet er tungt som et ondt år.

Relieffet står nu og pynter på trappen ned til terrassen med en sommerfuglelavendel foran.

Sct. George og dragen på SMK

Jeg har netop været på Statens Museum for kunst, SMK, og se deres særudstilling Hieroglyffer. Her var der udstillet et værk af Gustave Moreau med titlen Sct. George og dragen.

Da jeg betragtede billedet, slog det mig, at betonrelieffet da havde et lignende motiv. Udstillingen er i øvrigt glimrende, se mere her: SMK: Hieroglyffer frem til 12.august 2018

Besøg her og hisset er også to-do projekter

Det at få set alle dem man gerne vil, er også noget som kan være svært at nå i hverdagen, og især hvis man ikke bor tæt på hinanden.

Sommerferien er derfor oplagt til den slags visitter.

Besøg i Hornbæk

Den lille madonna og den pastelfarvede skål

På et dejligt besøg hos en nys genfunden slægtning i Hornbæk forleden, kom vi tilfældigt forbi et privat loppemarked.

Alfien eeeeeelsker loppemarkeder og især de private af slagsen.

Her stod den lille knælende og bedende madonnafigur, og den kunne jeg ikke stå for.

Vel hjemme igen blev hun anbragt på et gammelt glaslagkagefad, der var blevet tilovers efter at køkkenet var ryddet op ugen før. Hun har, når der ikke er linet op til fotoshoot, en glasklokke over sig.

Malmø

Malmø har også stået på en liste over to- do projekter hele foråret, så sidste uge var jeg afsted med den mindste Alfie.

Udover at kigge en masse købte jeg den grønne japanske skål i en lille japansk butik, beliggende i en sidegade lige ved stationen.

Nu er det ikke fordi jeg mangler små nipsting, men farven, en lækker grønlig pastel, var uimodståelig. Jeg tænkte at jeg kunne bruge den til smykker eller måske håndsæbe.

Den endte så, som du kan se på billedet ovenover, med at blive til smykker. Brochen er fra min sædvanlige leverandør af den slags.

Gør Alfien glad og del indlægget projekter når det er……

Kunne du lide det, du læste?

Så gør Alfien glad og del blogindlægget “Projekter når det er sommer – måske når jeg det hele?” med andre og/eller efterlad en kommentar i kommentarfeltet.

Subscribe til Alfiens nyhedsbrev!

Ligeledes kan du også følge VintagealfienFacebook, Instagram, Bloglovin samt Pinterest, i fald du gider det.

Eller du kan blive nyhedsbrevsmodtager, ved at udfylde opskrivningsfeltet underneden.

About Alfien

Alfien, alter ego samt nickname hjemme som i cyberspace, står bag bloggen Vintagealfien. Her blogger jeg omkring alt det, jeg er passioneret omkring. Emner er især strik, vintagestil, DIY samt helse.
This entry was posted in Bomuldsgarn, Fingerhandsker, Garnrester, Have og Drivhus, Strik, Strikkede klude, Vintagestil and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *